Lördagskväll, men inte i någon timmerkoja

Lördag 25 april 2020 – gråväder och lite kallt, runt fem grader. Mus i fällan vid kompostpåsen igen. Bra.

Eldar. Vi har ätit frukost och klockan är strax nio. Önskar nästan att det kunde regna, det är alldeles för torrt i marken. Och viruset fortsätter härja, samtidigt som folk inte kan låta bli att trängas på krogarna i Stockholm.

Nu har jag tvättat fönstret även i Jans rum, och städat, plockat undan sådant som inte måste vara framme. Känns bra, en tvättmaskin går, hänger inne om vädret inte tillåter utomhustork. Vi har fikat, äpplemuffins till. Middag tjälknöl med potatisgratäng, egenhändigt gjord för första gången på länge. Jan sitter fräsch och nyrakad i sin fåtölj här i köket, i värmen från vedspisen. Han blundar en stund. Jag ska krypa ur morgonrocken och i kläderna.

Eftermiddag – vi har ätit potatisgratängen och tjälknölen, det vill säga jag har ätit, Jan har ätit en bit av köttet, lite potatisgratäng och nu lite ost. Resten ligger kvar på tallriken… Jag försöker att inte se och inte säga någonting. Men det är tråkigt att laga mat.

Jag satt ute en lång skön stund. När jag gick på ensam promenad, visade det sig när jag kom tillbaka, att Jan gjort detsamma. Kanske är det så det ska gå till, för att få honom att röra på sig.

Och, även om jag inte såg några kor när jag var ute, så är det kossor där bortanför kullen i väster. Kul.

Nu är det kväll, molnen syns fortfarande, det är inte svart natt ännu. Jan har lagt sig i sin säng, och jag snart i min. Tar som vanligt en bok med mig, och lägger undan den för att fundera lite innan jag somnar. Vi har haft en bra dag, med bara lite knorrande från min sida.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagskväll, men inte i någon timmerkoja

  1. bergalott skriver:

    Ja, här sitt vi och förmedlar lite hur vi har det runt om i stugorna. Det har blivit lite tyst på bloggen tycker jag men det har väl sina förklaringar fast jag inte har en susning om varför. Det går förmodligen i lite skov både här och där.
    Kram min goa vän och gonatt ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s