Onsdagsfortsättning

Onsdagsfortsättning – det fick bli hackade russin i stället för korinter i syrrans kakor. Och de jag åstadkom ser inte ut som hennes brukar. Jag var så försiktig med mjölet att de flöt ut och blev väldigt trevligt frasiga i kanterna. Tyvärr blev de också stora, första plåten blev mera som en enda kaka… Tur att det finns bakpapper.

Nåja, de går säkert att äta. Nästa gång en aning mera mjöl, mindre kulor – och kanske korinter. Men det lär dröja, fick nästan träningsvärk i armarna av att röra smör och socker mjukt. Klockan är bara kvart över elva, nyss kom en lätt snöby, nu försöker solen ta sig fram mellan molnen. Den lyckas inget vidare. Jan tar igen lite sömn i sin fåtölj här i köket, som är skönt varmt tack vare vedspisen. Jag diskar bakverktygen och hänger lite tvätt, inne i dag igen. Det ser ut att kunna komma mera snö eller regn…

Lägger inte ut någon bild på mina kakor, så roligt ska syrran inte få ha det på min bekostnad. Men de borde sett ut ungefärligen som de här – nu gör de inte det, men de är goda.

pexels-photo-230325.jpeg

Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagsfortsättning

 1. bergalott skriver:

  😀 Känns igen 😀
  Försökt att gång på gång få till matbröd men det blir inte som jag vill. Inte ens smakmässigt. Så köket får vara som det är. LÅT BLI står det med stora bokstäver innanför pannbenet. Kanske dags att sätta upp ett skriftligt anslag på köksväggen.
  Kram ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram vännen – det kanbli bra även om det inte blir som det ”ska”

  Gilla

 3. Fredrik skriver:

  Själv putsar jag alla ljusstakar, bestick och serveringsfat som ”dyker upp” lite överallt…

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Bra det ska också göra någon gång – jag musstädar, och försöker blockera ingångar så gott det går i ett gammalt hus… Rent någon litet tag i alla fall. Kram på dig och skön helg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s