Väl tidig onsdagsmorgon

Tisdag 28 april 2020 – idag hänger små regndroppar som pärlor i trädets grenar. De är det första jag ser när jag kliver ur sängen vid halv sju. De syns förstås inte på den bild jag tar, ni får föreställa er dem. Jag kan se att det småregnar fortfarande, de dropparna syns på åns yta.

Himlen är heltäckande grå och mulen, varken moln eller sol någonstans. Känns som en inomhusdag, eller åtminstone inte någon altandag. Eldar. Vi har ätit frukost, dags för disk. Och bädda min säng, Jan har redan bäddat sin. Och har jag inget annat att göra har jag alltid skrubben, där är så fullt att det är svårt att ta sig in.

Fick upp en hängande garderob i stället för att städa skrubben. Nu fikar vi, och regnet fortsätter. Glad att det inte snöar som norr om Stockholm. Skulle jag inte ha skrivit, nu kommer flingorna. Inte många och inte stora, men snö. Ligger inte kvar dock. Än.

Har bara varit utanför dörren för att slänga sopor och be om hjälp med döda grenar bakom huset. De kommer väl bort så småningom.

En rimmad fläsklägg har lämnat frysen och ligger nu i slowcookern för att kanske vara klar fram emot kvällen. Tänker kanske göra ärtsoppa, eller något där den kan passa i rensad form. Rotmos känns inte riktigt kul så här års.

Har pratat med ena syrran, ska strax ringa den andra. Båda mår bra, en bakar korintkakor. Nu har jag receptet, det är bara korinterna som fattas.

Nu är linneskåpet städat, Jans mediciner bor numera i en genomskinlig plastback så att jag ser vad som är vad när de ska sorteras in i dosetten. Tvätt från i morse hänger och torkar, inne. Skänken i vardagsrummet har gåtts igenom, vem behöver cirka tjugo värmeljusstakar (Ikeas)? Eller en massa snapsglas, flera fina, några riktigt gamla. Eller små dricksglas med ”guldkant”. Eller nysilverbestick i olika design. Det mesta får stå kvar där det står, men jag tror för ögonblicket att jag har lite bättre överblick. Coronastädning. Någon hävdade att våra hem aldrig har varit så välstädade som nu. Jag kan tänka mig att det stämmer.

Hittade också tätningslister i en liten diverseskrubb, de ska upp runt ytterdörren när vädret blir lite torrare. Just nu syns det alltför väl att dörren behöver tätas.

Nattens mus hörde jag. Men den tog nöten och klarade livhanken, lämnade sina spår på Mollys hundfäll. Nu har jag försökt täta de ställen jag tror att musen/mössen använder för att komma in i köket. Har laddat fällan med ny nöt, och tänker locka fram dem med fläskläggens svål i kompostpåsen, till kvällen. Tre nätter med fångst, nu två med en smartare mus, eller en med större tur än de tidigare…

Och den smarta musen har snott även nattens nöt, och undkommit oskadd. Det är tidig onsdagsmorgon, båda vaknar vi halv sex och börjar med frukost…

animal cute little mouse

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s