Musvisit

Valborgsmässoafton 30 april 2020 – musen har lurat mig igen, nöten är borta, fällan smälld, ingen mus. Nu står det fyra mot tre, musfavör. Och frosten i natt har fått mina blommor att böja på huvudena, till och med pionerna ser tilltufsade ut. Det är disigt och nollgradigt nu när klockan är sju. Vedspisen brinner. Frukosten står på bordet, äggen klara att kokas när Jan vaknar.

Nu är vi igång och det är blomstren också. Med solens hjälp har de rest på sig, och ser riktigt fräscha ut igen. Hoppas även pionen tålde kylan.

Musstädar skåpen och försöker blockera där jag kan tänka mig att en mus slinker in. Inte enkelt i ett gammalt hus, med springor lite överallt. Nu är det i alla fall renare, ett tag.

Jag går ut en stund på altanen, sitter och läser i lugn ensamhet – trots att det är kallt när molnen skymmer solen. Får plötsligt sällskap, den där pyttelilla musen jag såg i morse kommer upp på brädgolvet. Känner nog av att jag är där, men jag hinner ta en bild innan den försvinner igen. Så söt. Den vill jag inte ha i någon fälla, de jag fångat är större.

Förbereder middag med kokt torsk och äggsås, den här gången med en touch av curry, eftersom vi hade lite sådan sås i frysen. Kokt potatis till, ost efter. Nu har jag bestämt mig för att stanna inne, det är för kallt ute utan sol. Dynor etc är intaget, pelargonerna är befriade från sina vissna knoppar och lätt vattnade.

20200430_130942 (3).jpg

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musvisit

 1. midsommarros skriver:

  Möss får för min del leva i lugn o ro, MEN INTE i mitt hus (gammalt även det, Smultronstället, dvs på landet). Musfällor vill jag ogärna ha för tycker det är otrevligt… De effektivaste är, i effektivitetsordning,
  1. Musgift (EU har förbjudit råttgift för användning av lekmän, men musgift biter på möss)
  2. ”Musskrikare”, dvs mojänger man sätter i eluttaget, som har ett högt ljud. Jag hör inte ljudet, men djur kanske gör det, men brukar ha dom i bara då vi inte själva är på plats o i varje rum.
  Musgift är som sagt det effektivaste, men det måste man lägga på ställen dit barn / djur ej kommer åt. Min man har snickrat speciella boxar, som vi lagt under/bakom skåp. Boxarna är lätta att fylla på o mössen ”försvinner” (de dör någonstans ute, så man slipper plocka bort döda möss). Varje vinter gör någon mus ett nytt försök, trots att jag inte har någonting ätbart tillgängligt för dem. På sommare o då vi är på plats ser våra två katter till att mössen hålls borta eller äts upp😼
  Det äckligaste med mössen är ju hur de smutsar ner o överallt, inte värst hygieniskt!
  Lycka till med muskampen!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, det är svårt – jag har hund numera och då vill jag inte ha gift; de där musskrikarna har jag levt med i tidigare liv, inte effektiva då, kanske nu; har tyvärr inte katt numera (pg a hund) men det var effektivt. Fortsätter kämpa med de äckliga fällorna . kram på dig!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s