Kallt och fort

Förra inlägget fick rubriken ”Rivstart”. Dagen fortsätter – någon (jag i mitt ofokuserade tillstånd, en strömbrytare för ljuset utanför ingången, en innanför till varmvattnet, Jan brukar inte bry sig om strömbrytare) har stängt av varmvattenberedaren, så min dusch gick fort och kallt. Som tur var hade jag inte hunnit blöta ner håret, innan jag insåg att vattnet definitivt var kallt.

Harpalten har förhoppningsvis ätit sig mätt innan den försvann.

Nu är jag lugnare igen efter min hyresvärds vänliga hälsningar. Jag såg framför mig (har fantasi ibland) hur jag blev vräkt och inte skulle ha någonstans att bo, igen. Mitt mentala utrymme för den här sortens slarv är litet. Mitt mentala utrymme är för övrigt mycket litet just nu, kan inte direkt skylla på corona, vi är veterligt friska, eller i alla fall inte covid19-sjuka. Läste en krönika av Hakelius om att endast gin och Netflix tar oss igenom den här våren, och om tomrummen som viruset skapar. I mitt fall gäller inte Netflix (har det inte), så då återstår gin, blandat med Marezzo och en liten citronskiva. Bidrar förmodligen till att tomrummet i min hjärna blir allt större, än kan jag kalla det ”ofokusering”, vet inte hur länge till.

Men en sak vet jag, nu när vi fikar efter morgonrutinerna. Jag ska baka syrrans korintkakor igen, mina misslyckade utflutna frasiga med hackade russin. De är väldigt goda, och tar fort slut. Tinar dessutom så fort de kommer ur frysen.

Hade tänkt åka in och slänga sopsorterat idag, men låter bli. Två stora kassar väntar på att tömmas, det lär bli flera. Nu lyser solen rakt in i köket ett ögonblick. Så är den borta och molnen tar över igen. Men det droppar inte längre från mitt solparaply. Nu är klockan elva på förmiddagen och jag har redan hunnit vara på benen i nära sex timmar, vaken är nog att ta i.

close up photo of rabbit

Photo by Ray Bilcliff on Pexels.com

Här är en proffsigt fotograferad hare.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kallt och fort

 1. bergalott skriver:

  Det fattas väl mental stimulans, det där som förekommer människor emellan. Ändå är du uppdaterad på det mesta men när det inte finns någon i den omedelbara närheten för lite bollkastning, sväller tomrummet. Så känns det för mig och det enda som går att göra här är datorn och en och annan som jag möter ute på Bamserundorna. Hastiga och korta eftersom den mentala stimulansen knuffas undan och det blir lite ytligt pladder i största allmänhet. Alltid något iofs.
  ❤ vi kämpar på ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Ja, vännen vi kämpar på – jag växlar några ord med en äldre man som stavpromenerar förbi här, och ibland med förvaltaren. Och Jan. Det blir inte mycket stimulans. Kram på dig, jag har i alla fall inte ont i kroppen som tur är. Det ovanpå resten vore för mycket – du är verkligen en kämpe!

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Jag hade nog – i din situation med kallvattnet – tänkt att attans, nu har värden stängt av elen för att jag inte betalt hyran! Jag är inte särskilt orolig av mig, men min hjärna är bra på att hitta förklaringar på allt. Gärna krångliga! Skönt att det löste sig med hyran!

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Ja, det var skönt. Och eftersom jag har varmvattenberedaren i duschrummet så visste jag att det nog var jag som fumlat… Men, nog kan fantasin dra iväg med en när det händer något man inte räknat med! Ha en skön söndag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s