Intervjuad

Har pratat om min bok Free Spin och mig och mitt liv, då och nu – i nära en timme med en journalist för en tidning som heter Inblick. Monika Ekström heter journalisten, och vi hade ett trevligt samtal. Jag får se artikeln innan den går i tryck, bra. Och jag skickar min bok till henne, när jag kommer åt.

Glad för all publicitet boken får, hon har också talat med Finn på Spelfriheten och med Adam, som också varit spelmissbrukare. Jag förstod att hon inte hinner läsa boken innan hennes artikel publiceras, men jag skickar den gärna ändå. Kanske läser hon den.

Jan och jag har suttit ute några timmar, jag har hittat mina två kungsängsliljor i backen borta vid tvättstrecket, och där torkar kanske tvätten. Den får hänga till i morgon.

Idag blir det matjessill och potatis till middag, gräddfil och finhackad lök. Och ost. Ingen mödosam matlagning direkt. I morgon kalvlever med champinjoner och grön sparris (och några potatisar), grädde och vackert stekt lök. Egna lingon kanske, tror det står någon burk i kylen.

Nu är dynorna och pelargonerna och rullatorn intagna från altanen. Kanske åker alltihop ut igen i morgon. Väderberoende.

Jag har just testläst en väns manus. Tror att jag lärt mig något om att berätta respektive gestalta. Har aldrig riktigt begripit vad ”gestalta” handlar om, men inser när jag läser (och ser en lektörs kommentarer) hur mycket mera levande texten och berättelsen blir av gestaltande. När författaren sammanfattar och beskriver tappar läsaren intresset (eller åtminstone sjunker mitt), när scenerna gestaltas blir det flöde i läsandet och allt blir levande. Något att sträva efter. Min blogg heter beskrivarblogg… Hur länge kan den här corontänen fortgå? Nästa vecka behöver vi förmodligen åka in till Sundbyberg för kolla av Jans blodtryck med mera. Kanske åker vi ut till Djurö därefter, och slänger de döda pelargonerna som stått där hela vintern. Och försöker kolla den bortblåsta takpappen.

Vet inte vad som är vettigt. Absolut karantän ägnar vi oss ju inte åt. Vi åker till de läkarbesök som behövs, vi kan kanske få hembesök för proverna ovan, men har inte hört något om det ännu. Och jag som ändå handlar det som behövs så försiktigt som möjligt, är ju också den som bär hem smittan, om någon av oss blir sjuka.

Enkel matlagning, men någon ska fortfarande hacka lök, sätta på potatis, duka och plocka fram. Någon gör det.

Nu har vi ätit sill etcetera, och det var gott. Kanske diskar Jan, tror han funderar på saken.

55597449_424880444983444_4762243528598224896_n

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Intervjuad

 1. bergalott skriver:

  Tänker ofta på er två och det är som du säger en stor risk att det blir du som bär hem smittan. Vilken börda utöver vad du redan presterar. Jag går själv och handlar men behöver inte bära hem någonting till någon. Tack och lov. Fast idag kom det hem en kyckling hem som fick ligga i grytan ett bra tag och nästan lockade Bamse från sina sinnen. Nosen i vädret och drägel i skägget.
  Gestalta va de ja… fan vet hur man gör. Jag blir inte heller riktigt klok på det där men vad jag fattat så när du beskriver elden som knastrar i spisen så upplever jag en alldeles egen känsla av harmoni och jag hör ljudet därtill att jag får bilder på gamla järnspisar. Men hur många har hört och sett sådana idag. Knappt de unga entusiastiska författarna som jag mött på Ljungbergs skriv-eventer. Där är det många fictionälskare och käre värld hur gestalta slikt? Nä, jag blir inte klokare. Men jag hoppas att jag gestaltade så gott jag kunde i novellen om hönshuset som gav vika med gubben på taket.
  Kram och glad är jag över att din mycket viktiga bok fortsätter att uppmärksammas.
  ❤ Kram och gonatt ❤

  Gilla

 2. Men vad roligt med en intervju mitt i allt! KRAM på dig, och hoppas att du får en så bra helg som det bara går. Snyggt omslag till boken!

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Tack, glädjeämnen behövs. Och omslaget till boken är fint, Mikael Ceken på Tegel och Hatt i Stockholm. Ha en skön veckända

  Gilla

 4. midsommarros skriver:

  Det därmed att ”gestalta” är kanske inte det lättaste att lära sig, det gäller ju också att våga lita på att läsaren kan dra rätt slutsatser, släppa kontrollen en aning m.a.o. 😉 Har man sedan skrivit fakta och försökt förklara begripligt åt klienter s.g.s hela sitt liv gör det inte det hela lättare….
  Jag beundrar din idérikedom i matväg 😊 man blir ju nästan hungrig av alla rätter du ”trollar” fram 😉
  Lycka till med din bok!

  Gilla

 5. beskrivarblogg skriver:

  Tack – glad om jag inspirerar till matglädje. Gestaltande är svårt – och det är oxkså det som gör en text levande. Vi är många som lärt oss beskriva, berätta och förklara – långt ifrån gestaltande. Tack för att du läser och kommenterar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s