Fyra år sedan mannen min dog

Torsdag 14 maj 2020 – fyra år sedan mannen min dog, på kvällen efter att vi pratat en stund i telefon. Hans andra hjärtinfarkt samma dygn tog honom. Han är saknad. Det blir en konstig tidräkning med de senaste årens dödsfall på alltför nära håll. Före och efter. Och efter är mycket som förut, utan att vara det. Just nu sörjer många sina anhöriga som dött av virussmitta. Många, som vi två här, har etiketten ”tillhörande riskgrupp”, en del enbart i kraft av ålder 70+, andra av det och andra sjukdomar dessutom. Svårt att omfatta det hela.

Så letar jag förgäves efter en ny bit slang till hörapparaten. Jag har tydligen städat bort de tomma askarna för gamla apparater och därmed också slangarna… Vet att jag köpte en ny för ett par månader sedan, fC, inne i Norrtälje. Här är den inte, förmodligen i Sundbyberg.

Äntligen fick jag fyr på vedspisen, ibland är den ovillig. Himlen är hotfull, mörk. Vinden stark. Kanske var det åska jag tyckte jag hörde när jag var ut på altanen och tog in solparaplyet, som inte behövs idag. Klockan är ett.

Glad blir jag när jag ser bilder på FB från tidningen Inblick, där journalisten Monika Ekström intervjuat mig. Är till och med på omslaget. Kul, bilderna vidarebefordrade av Ewa Å på förlaget. Fin artikel och bra bilder. Tidningen är kristen, men min artikel var inte religiös, andra var det. Jag är tacksam för publiciteten. Kanske säljer den någon bok, kanske kan någon inse att det går att bli fri.

Matjessill, lättyoghurt, hackad lök och skalad kokt potatis (de jag inte stoppade ner i krukor). Middag. Nu diskar Jan. Och jag äter färsk finsk lakrits med mint inuti. Ett glas rödvin som får vänta en stund tills att munnen lugnat sig. Himlen är solbelyst svart, än har inget kommit ner.

Nu är det kväll, Jan sover och jag gör det också snart. Ska gå till sängs om en stund, det blir tidiga kvällar och dito tidiga morgnar här i huset. I köksfönstret står en bricka med sju potatisar i diverse krukor och förpackningar. Kanske kommer något upp så småningom och kan sättas ut i ”rabatten”. Det visar sig. God natt.

98179464_552773518759667_577721088981598208_n

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s