Fredagskväll

Fortfarande fredag.

Kväll igen. Jan har diskat middagsdisken, jag torkat. Färsk grön sparris, champinjoner stekta i klyftor, entrecôte, bearnaise och potatissallad. Inser att jag inte är lika tänd på att äta kött som jag varit förr, halva köttbiten blir smörgåspålägg i morgon.

Än har det inte regnat idag, men molnen är kvar. Det är runt tio grader ute, tämligen varmt alltså. Har just hängt en tvätt inne, tack kära syster för din mycket ofta använda tvättställning.

Kom just ihåg Jans kvällspiller.

Och har satt ännu två små potatisar i en tom tomatplastförpackning. Möss – eller en mus – hade under natten varit och ätit potatisgroddar i de ”krukor” jag satte igår. Nu är allihop flyttade till ett annat ställe, det visar sig i morgon om de får vara i fred där. Om inte så åker de ut. Mössen klarar jag inte att hålla ute. Kanske petar jag ner allihop i rabatten (potatisarna, inte mössen) redan i morgon.

Himlen nu på kvällen är mjukt skrämmande. En regnbåge långt borta med ett återsken ganska nära, gråblåsvart bakgrund, måsar som far runt på grönområdena, eller sitter i en rad på taknocken under den där märkliga himlen. Åt andra hållet mera vanliga moln med gluggar som är somrigt blå, nästan ser jag när jag tittar. Inte så somriga där heller. Kan inte avgöra om den där mörka himlen kommer eller går. Nu är regnbågen/-arna borta. Måsarna är kvar. Ett par-tre. Ingen vind, väntan på något.

Inget på teve som lockar någon av oss. Vi väntar också, på att klockan ska bli så mycket att det känns rimligt att gå till sängs. Vedspisen har givit upp, av brist på omvårdnad. Den får ta igen sig till i morgon, det är inte kallt inomhus.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagskväll

  1. Så vackert skrivet om himlen. Här kom regnet när jag och minstingen just gick en promenad, men nu verkar det hålla upp, för tillfället i alla fall. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s