Äggröra, eller nåt

Söndag 17 maj 2020 – Norges nationaldag och Vidars födelsedag. En vacker fasantupp lyser röd lång borta på gärdet. Det är inte en äng eller någon åker, så då får det nog kallas gärde. Lite sol bland alla molnen. Jan var vaken redan halv sju, så då vaknade även jag. Vägrade att gå ur sängen dock, låg och tryckte till halv åtta. Så frukost.

Jag satt ute en stund, under mörka moln men också sol. Bestämde mig för att gå in, plockade in allt jag tagit ut – och fem minuter senare haglade det hej vilt. Nu har det varit helmulet, mörkt, hela eftermiddagen. Har tänt lampor, i taket, i fönstret, ovanför datorn här i köket.

Båda sängarna är bäddade med rena lakan, ett täcke och alla lakan får åka med in till Sundbyberg i morgon och kanske tvättas. Finns det ingen tid i tvättstugan får de vänta. Den oanvända sängen i Jans rum har fått ett överkast i stället för lakan som legat där länge. Golvet under sängarna där är ordentligt torkat.

Vi har gemensamt beslutat att äta resten av den rökta siken plus äggröra och sallad till middag. Om en stund ska jag nog tända vedspisen, inte för att det är kallt, men för att det är så mulet och grått. Glad att jag hann ta in tvättställningen och tvätten före hagelskuren.

Det är något med mig och Dry Martini-glas. Jag tycks vifta med dem, och spiller därmed ut hälften. Men jag tycker om glasen på hög fot, har numera bara två. Favoritglaset var 30-tal, men det har jag lyckats slå sönder. Eller så är någon okänd makt omtänksam, och tycker att jag bara ska dricka ett halvtömt glas. Och inte ens blandad med Marezzo, systemet här har den vermouthen enbart i beställningssortimentet. Antagligen är vi alltför få, vi som gillar Marezzo. I morgon i Sundbyberg ska jag smyga in på systemet och kolla, kanske har de ett bättre sortiment än Norrtälje och Arninge. Finns den där får jag väl köpa fyra flaskor, vet inte hur länge de kan lagras…

Letar efter det förlorade glaset i Dropbox, men inget händer. Något har hänt. Bilderna finns inte där längre. Glaset finns ännu i mitt minne, och jag minns även att jag betalade 30 kronor för det på loppis. Någonstans i Västmanland (eller så), kommer inte ihåg vad platsen heter.

På skrivbordet eller vad det nu heter på en dator, ovanför det här dokumentet ligger ett recept på äggröra. På något sätt symtomatiskt för vad jag har där när jag startar datorn varje morgon. Jo, jag stänger av varje kväll och börjar om varje morgon. Inte besvärligt alls, vill bara inte ha datorn på under natten. Och vilka symton (med eller utan p) jag trodde att jag syftade på ovan, så är svaret ”vet inte”.

Nu återstår att göra den där äggröran, med framgång. Men än får den vänta ett tag.

 

 

 

pexels-photo-3980615.jpeg

Photo by Ksenia Chernaya on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äggröra, eller nåt

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Hoppas att ni hade bättre väder idag, här var det solsken nästan hela dagen. Men nu har jag redan krupit till sängs, nervös för hur jag ska orka jobba imorgon…ska läsa en stund, och vid åtta kommer minstingen, hon ville sova hus mig idag❤️och HON ska berätta sagan😊Hoppas du får sova gott, när det blir. Kram!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Sov gott du med och krama minstingen – och jobba lagom i morgon! Kram på dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s