Gillrat fällan igen…

Torsdag morgon, 28 maj 2020 – såg fel på klockan och klev upp vid sex, duschade. Jan sov en stund till, men duschade sedan han också inför tänkbart besök av distriktssköterskan. Har inget hört, men har lämnat meddelande. Behöver prata med henne om Jans viktuppgång och svullna fötter.

Igår kväll kunde jag hämta de borttappade nycklarna hos grannen i huset bredvid. Bra, nu kommer vi in i källaren också om vi skulle behöva. Vackert väder med sol och än så länge molnfri himmel.

Borde åtminstone dammsuga hela lägenheten, men gör det inte. En hittills okänd distriktssköterska kom klockan tio för att kolla blodtryck, etc. Hon fick min lapp med anteckningar, framför allt om viktökningen – och skulle prata med Jans läkare. Blodtrycket var nu bra. Tio i fem har vi inte hört av någon doktor. Vi är tillbaka på Addarsnäs, och har suttit ute mest hela eftermiddagen. Skönt. Nu är vi inne, ska äta middag så småningom, blinier med lyxskagenröra till förrätt, rostbiff med syltlök och sallad därefter. Och ost förstås. Glass för Jans del, hoppas det finns någon kvar i frysen. Kunde inte fylla på lagret, i Arninge fanns inte den sort han vill ha.

Doktorn hann tydligen inte ringa idag, hoppas hon gör det i morgon.

Vi har ätit, någon ska diska, troligen inte jag. På lördag kommer Molly, enligt avisering. Med eller utan mat, jag har så det räcker över helgen. Borde beställa en säck. Väntar till nästa vecka.

Jan både diskade och torkade, jag satt i solen på trappen med resterna av mitt rödvin. Potatisarna grönskar i sina konstiga krukor mm. Pelargonerna ser trista ut, de blev ledsna av köldknäppen för några veckor sedan, som tog blomknopparna. Syrenhäckarna börjar slå ut och fasantuppen har pratat med oss ett par gånger idag bortifrån åkröken.

Musfällan med Polly väntar i kompostpåsen. Kanske väcker den mig i natt.20190930_153757

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gillrat fällan igen…

  1. Hoppas doktorn hann ringa idag, alltid lite jobbigt att vänta på samtal av den sorten, tycker jag. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s