Fredag-lördag

29 maj 2020 – Jans fötter är svullna, vikten densamma som igår. Doktorn har inte hunnit ringa än.

Halvmolnig himmel, lite sol emellanåt, blommor och dynor är ute. Och potatisplantorna tittar fram. Vattnar försiktigt, har tagit fram Mollys mat- och vattenskålar, letat reda på hundgodiset. Hennes mat räcker en bit in i nästa vecka.

Har flyttat tomma bokkartonger till källaren, kanske behövs de igen någon gång.

Nu rakar sig Jan, utan att jag påmint, bra.

Går ut en stund, även om det inte är någon sol. Kan sitta i lä och läsa ändå. Skriva varken kan eller vill jag just nu.

Klockan två ringer doktorn – 1 vätskedrivande tablett nu, plus en varje morgon, ny provtagning om en vecka. Vi åker in igen, om vi behöver åka akut är det Norrtälje lasarett som gäller. Det är svårt att veta hur medicinerna ska balanseras… Bra med samtalet dock, tacksam att hon orkar bry sig. Hon som tog blodtrycket igår hade glömt skriva journal, så jag fick tala om viktökningen, att blodtrycket var si och så, och att jag inte visste hur pulsen var, eftersom jag glömde fråga det. Så fick doktorn sina upplysningar hyfsat ändå.

”Jag gillar inte krabba” – när jag gjort sås till och dukat. ”Jag skiter i det, du får äta ändå.” Kul middag. Eftermiddagen har varit fylld av kissande, och förvirring. (Doktorn menade att han skulle ha en Furix genast och sedan en varje morgon.)   Ibland vet Jan vem jag är, ibland inte. När jag pratat med äldste sonen, vet han E, och jag fyller på med M och A. ”Ja.”

Och jag är färdig att ge upp. Ibland idag vet han vem jag är, ibland är jag någon opersonlig Margareta. Ett minne av någon som var. Jag.

På lördagsmorgonen kan vi konstatera att den vätskedrivande tabletten gjort nytta. Och det är syrrans födelsedag.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag-lördag

  1. midsommarros skriver:

    Jag beundrar ditt ork med att ta hand om din ex-man, jag tror inte alls alla skulle ro i land med det! Inte att undra pp att bägaren ibland rinner över, tänker också att hoppas du kommer ihåg att ta hand om dig själv också ❣️ Dessutom har vi alla våra bättre o sämre dagar, kram❤️

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack och kram tillbaka!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s