En vacker onsdagskväll i skogen

Onsdag kväll den 10 juni 2020

water of life

Photo by Samad Deldar on Pexels.com

– i morgon efter klockan 13 blir det grovsoporna i Djurö med takpapp. Det är inte bra att elda den inser jag. Den papp som fortfarande ligger kvar på taket får sonen hantera. Liksom ett nytt tak före nästa höst/vinter. På lördag har jag tänkt åka och handla och hem till mitt för att hämta/lämna diverse. Fram och tillbaka över dagen, hoppas Jan kan stanna här. Molly får nog följa med mig.

I morgon fyller yngste sonsonen år. Och nästa vecka är det midsommar. Vi ska in till Sundbyberg för hembesök av distriktssköterskan på torsdagen och fortsätter sedan hem till mitt. Här på Djurö kommer äldste sonen och hans familj att vara över midsommar, vet inte vad den yngste ska göra.

Idag har jag lekt frisör. Jag har klippt Jans hår, med sonens klippmaskin och femtielva olika ”kammar”, varav jag använde en. Inte blev han lika snygg som annars, men bättre än det var. Han var nöjd. När jag ändå höll på så klippte jag den egna luggen också, med vanliga nagelsaxen. Och jag har ansat gräset med grannens batteridrivna trimmer, fortsätter i morgon. Armarna har just slutat skaka.

Så kunde jag inte låta bli att sätta på en tvättmaskin ändå. Nu sitter jag här och väntar på att den ska bli klar så att jag och Molly kan gå och lägga oss. Jan har redan gått till sängs. Vi glömde att han skulle duscha i kväll, så det får bli i morgon bitti. Och i natt hoppas jag slippa oroa mig för att vi inte har något vatten och pumpen kanske skär ihop och vem ska man ringa till och har någon tid att komma akut och fixa det som behövs och måste det kanske bli en ny och dyr pump och… Sådant som jag höll på med i natt, både när jag var vaken och när jag sov.

Tallarnas grenar dansar lite långsamt i vinden och solen går ner bakom dem. En vacker sommarkväll i skogen.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s