Tisdag – onsdag

En tisdagskväll i juni, jag sitter och skriver medan Jan sover (tror jag). Fick igång tevens ljud idag. Men mina tvättorgier igår tycks ha gjort att vattentillflödet i pumpen är klent, vi får nog ringa och söka hjälp i morgon… Vi kan hämta vatten hos grannen om vi behöver.

Grannfrun har kommit ut och Molly har visiterat flera gånger, de älskar varandra. Vi har hållit avstånd, men ändå kunnat njuta ett glas vin på altanen och prata om det nästanår som gått sedan vi var här senast. Mycket har hänt, många sorger och annat som varit tungt. Men, nu är det sommar, vi är här igen. Det är gott att ses. Och hon hade handlat hundbajspåsar till oss.

Jan är nu strängt tillsagd att inte väcka mig i morgon klockan sex, som i morse, och igår morse. ”Varför inte?” – ”Jag vill vakna på egen hand.” Vi får se vad som händer i morgon bitti.

Onsdag morgon vaknar jag av mig själv, klockan sex. Jan fortsätter sova gott i en dryg timme till.

Eftersom jag inte kunde somna om gick jag ut och drog upp nässlorna runt pumphuset, så att vi kunde komma åt senare. Vi lyckades inte lyfta taket som egentligen ska tas bort för att kunna stänga och sätta på pumpen, det var för tungt. Skruvade därför loss en sida, med hjälp av Jan och Sonja, grannen. Så var det bara att sätta igång pumpen igen, och efter en stund var trycket som det skulle och vattnet rann. Härligt, plus att vi slapp jaga någon pumpkunnig. Jag har noterat hur mycket vatten vi faktiskt använder – när vi inte hade något.

Lite senare torkar jag tallfrömjöl från lillhusets altan, borstar bort barr och fjolårslöv. Vi fikar så småningom, men tvättmaskinen får stå still idag, även om tvätt samlats sedan i måndags. Varmt, molnfritt, lite snäll vind. Både Molly och vi går in när det blir för varmt ute. Som just nu när klockan är drygt två på eftermiddagen.

Vi har druckit Richard Juhlins alkoholfria sparkling wine (mitt med en touch of gin) – Jans utan) och firat att vi är här, att Jan vet var han är och att vi har vatten, som vanligt.

Middagen var två olika kycklingrätter med ris, att värmas i mikron. Båda bra, en med red curry och en med sweet sour chili, plus sallad och ost. Lättlagat och snabbt.

Apropå Molly, jag fick ingen leverpastejmacka i morse till frukost. En rejäl bit låg på skärbrädan, Molly drog diskret ner leverpastejen och hade ätit halva när jag upptäckte henne. Resten åkte i soppåsen.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s