Lördag – söndag mitt i juni

Lördag 13 juni 2020 – vi är på Addarsnäs. Har skickat böcker, köpt nytt hjul till skottkärran, tankat på systemet, och handlat diverse mat. Vi bestämde oss för att stanna här över natten och åka tillbaka till Djurö i morgon. Lite för varmt för ToR samma dag.

Nu sitter jag här och försöker skriva, trots en reflux som spökar. Vi åt oliver och kex med Skagenröra till ett glas vin på altanen tidigare. Det var tydligen inte bra, för min mage. Jag lär mig aldrig vad jag tål och inte tål… Och vet att det går över om en stund.

Å andra sidan (den bättre) tror jag att jag nu fått ordning på det som ska med till Djurö och det som ska stanna här, tills vidare. Vi kommer ju hit igen i midsommar, efter hembesök av vårdcentralen i Sundbyberg. Ska ta en vända med innehållet i frysen i morgon innan vi åker.

Idag undrade Jan ”var bor jag?”. Jag förstod inte frågan, och började prata om lägenheten och landet och här, där jag bor och han också när han är med mig här. Han menade i vilket rum här i huset bor jag. Som tur var kunde han komma fram till det när han gick runt och hittade sitt sovrum och kände igen det. Hans liv nu är så konstigt för honom, och för mig.

Söndag åkte vi via Vaxholm och två färjor till Djurö. Varmt. Än orkar Jan gå uppför backen och därefter långsamt gå trappen upp till huset. Han lämnar rullatorn nedanför trappen. Han blir trött. För min del gick det fort att få på det nya hjulet på skottkärran och köra några vändor med ditten och datten från bilen till huset. Det gick kanske till och med lite för fort, nyss hittade jag en ”rörbit” som hört till det gamla hjulets nav – kanske skulle det ha satts dit även i det nya? Äldste sonen kommer hit i midsommar, han vet och får kolla. Gäller bara att komma ihåg att prata med honom om det…

Jan har duschat och ligger nu. Jag tänker också ta en dusch innan jag kryper till sängs, dagen har varit lång. Molly har lyckats trampa i kåda och hade en liten sten fasttryckt i ena tassen, jag fick bort stenen men hon har lite kåda kvar. Försökte klippa rent, men det ville hon inte gå med på. Hon sprattlade som en fisk på torra land när jag försökte. Testar i morgon igen, hon verkar inte besvärad av det.

Potatisarna fick stå kvar på Addarsnäs, men de tråkiga pelargonerna kom med hit. Kanske trivs de bättre här, de får i alla fall en chans till innan de åker i komposten. Och i morgon ska jag plantera om timjan och rosmarin i lite större krukor. Kanske kommer det lite regn i morgon, det vore nästan skönt. Framför allt för djur och natur.

 

fresh thyme in ceramic pot on shelf

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s