Djurliv

Lördag 4 juli 2020 – vi har ätit frukost. Hann ut med Molly vid halv sju, före regnet. Det blev så mulet att vi fick lov att tända lampan. Molly ligger i Jans fåtölj, han sitter på en stol och ser trött ut. Han har kissat mycket i natt, efter att igår kväll av misstag petat i sig också lördagsmorgonens piller, däribland vätskedrivande Furix. Förmodligen har han inte sovit så gott heller. Jag noterade någon gång i natt att lampan i köket tändes, men somnade igen. Utan att kolla om Jan fortfarande fanns i huset. I morse insåg jag att han skulle kunna gå ut om han får det för sig, än har han inte fått det…

Om en stund ska vi sätta igång med morgonbestyren, han ska raka sig, stödstrumporna ska på. Men först får han ta igen sig en stund.

Dagen har blivit eftermiddag. Jag har gjort jordgubbschutney, det visar sig om vi gillar den. Sista litern jordgubbar behövde tas om hand. Det har regnat rejält, just nu är det uppehåll. En liten glimt av sol för en stund sedan.

Middagen idag blir lammytterfilé med rostade grönsaker, först ska lammet brynas och så ska det in i ugnen där det andra redan står. En kvart kanske, till innertemperatur på 60 grader, får sedan vänta inslaget i folie tills resten är klart… Logistiken är aningen krånglig. Än är det inte dags att pröva den.

Kvart över tre, dags för varsin halv avocado med skagenröra, och ett glas vin för Jans del, en Dry Martini för mig, aningen smaksatt med limoncello i brist på citron. Tvätt hänger på tork inomhus. En trasmatta, den låg i hallen och förolyckades i förmiddags när Jan inte hann in på toaletten. En blandad vittvätt. Det torkar så småningom. Middagen  var god, liksom chutneyn.

Kvällspromenad ner till sjön, där Molly studsade undan en hoprullad huggorm, vackert zigzagmönstrad. På andra sidan stigen slank en snok undan bland stenarna. Skönt att se att hunden reagerade så snabbt, och att ormen förmodligen var lite nerkyld och slö.

Inga kräldjur på söndagsmorgonen, inget regn heller, ännu. Bara en lätt vind. Frukosten är avklarad, Jan ska raka sig och duscha, etcetera. Klockan är åtta.

photo of monumental sculpture

Photo by Spoortesh Honey on Pexels.com

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s