En tisdag i juli, detta konstiga år

Tisdag, Molly gör en längre utflykt i grannskapet, men kommer glatt springande på vägen när jag går ner och ropar på henne. Hennes närvaro får fart på grannhundens skällande, men han låter förhoppningsvis värre än han är… Nu är vi hemma igen, har fikat ute i växlande molnighet. Blåser lite mindre än igår.

I natt har jag sovit dåligt, vaknade vid tvåtiden och tyckte att jag hade svårt att andas ordentligt. Och då ligger paniken nära i svarta natten, jag drack vatten, gick upp en vända, drack lite mera vatten och lade mig och mantrade. Körde mitt gamla mantra i huvudet och släppte inte in några tankar på andning, annat än att försöka hålla den lugn. Somnade till slut och sov till halv sju.

Nu på förmiddagen har jag räfsat ihop barr som sonen sopat ner från altantaket. Tallarna runt huset släpper ifrån sig massor. Mors dags-blomman är fortfarande vacker, en ny ros har slagit ut och lobelia och murgröna frodas. Den fick komma in igår för att inte blåsa sönder.

Handlade ingredienser till hemgjord limoncello igår, kanske får jag energi lite längre fram på dagen. Inser att jag var för snål med citronerna, behöver flera. Det får bli ett besök i byn senare idag.

Behövde inte åka, grannen hade flera citroner än hon behövde. Nu har jag skalat (utan att det vita kommer med), pressat ur saften och silat den, blandat skal och saft med en helflaska vodka och sockerlag (2 dl socker och 6 dl vatten). Ska stå svalt i 4-5 dygn, håller sig länge i kylen. Mina händer är trötta efter skalande och saftpressande. Men gott blir det.

Jan har ätit jordgubbar (köpta) och fem smultron som växte nedanför trappen. Nu sitter han inne och sover i soffan. Blodtrycket var lite högt i morse, möjligen beroende på att det togs direkt efter frukosten. Eller på att ett piller försvann igår kväll… Fast inget av kvällspillren ska påverka blodtryck. Får kolla igen i kväll. När jag googlar så verkar det som om hans värden är okej. Så apparaten får vänta till i morgon.

”Hur blir det i morgon?” Jan undrar ofta om det är något som ska ske nästa dag, jag kan för det mesta försäkra honom om att ingenting står på programmet. Då är han nöjd, och vet åtminstone en stund att det inte ska ske något oväntat nästa dag. ”Vi ska vara här”, blir mitt svar på hans fråga.

Himlen är mindre molnig och vinden har avtagit något. Vi har suttit ute i omväxlande sol och mulet, en liten mycket kort skur kom också. Nu är ytterdörren stängd, mest för att Molly inte ska smita över till grannen när de äter middag. Vi har ätit pasta med korv Stroganoff och riven prästost, tomater och sockerärtor (som var väldigt hårda i skalen). Ost och en glasspinne som efterrätt.

yellow lemonade on clear glass saucer

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En tisdag i juli, detta konstiga år

 1. Ja, gud vad blåsigt det är…Hoppas att du får sova bättre i natt! Jag har varit stentrött hela dagen, och hoppas på god sömn för mig med. Kram!!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack min vän, jag har faktiskt sovit gott och hoppas du gjort detsamma – ta det lugnt och försiktigt idag! Hoppas du får bättre väder än de senaste dagarna, kram!

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Smultronen … Det växer smultron överallt i år. Väldigt trevligt när man upptäcker att tomten förvandlats till ett smultronland!

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  De jag hittar är små…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s