Torsdagen har ännu inte riktigt kommit igång

Onsdag 8 juli, Molly gick ut en morgonvända redan vid halv sju, nu ligger hon bakom min stol. Det var kallt, bara åtta grader, men än så länge sol (och moln), mindre vind än igår. Jan sover ännu, jag kollar mejl etc. Upprörs över att en tioårig flicka ska utvisas till Turkiet, där hon kan hamna på barnhem i stället för att få stanna i farbroderns familj här i Sverige. Ingen vet var hennes föräldrar finns. Handläggare på Migrationsverket läser regelverket som fan läser Bibeln.

Frukosten är förberedd, bara att slå på spis för äggkokning och vattenkokaren för tevatten. Tvättmaskinen går redan.

I natt sov jag gott, vaknade visserligen och väntade en stund på att somna om. Inga fantasier om svårt att andas. Skönt. För säkerhets skull mantrade jag medan jag väntade på att få somna igen.

Molly och jag har gått ”stora rundan”, nu är vi trötta båda två. Klockan är halv ett, tvätten hänger ute och än har det inte regnat. Snart torrt. Jan ska ta en lätt promenad här uppe i sina nya sandaler. Fel, han gick faktiskt ner på vägen en vända, bra. Senare, när jag plockat in tvätten för eftertork inne, kom också en regnskur. Bara nio grader på eftermiddagen, som blev lite trevligare av grannens nybakade bullar, jättegoda. Mollys fel, hon smet dit och jag följde efter, fick både hund och bullar med mig tillbaka. Tack.

Raggsockor på fötterna och varmvinden på, nu börjar det kännas skönt inomhus igen. Nu sol igen därute, men mycket molnigt. Varmluften avstängd, sockorna kvar på. Löser supersvåra sudoku, letade efter något att läsa på Kindle, men gav upp. Har bara skräp nerladdat. Får leta igenom bokhyllorna här ännu en gång, men har ingen lust att läsa något ”litterärt” heller, skräplitteraturen får dock vara måttligt skräpig för att jag ska klara den.

Först idag ser jag att fönstren är rena. Kära svärdotter, du är en pärla. Du är det av andra anledningar, men nu ser jag hur rena fönstren är. Tack.

Har just fått Jans hörlurar till teven att fungera, det betyder att jag kan ta ut hörapparaterna och slippa höra någonting jag inte vill höra. Perfekt.

Soligt, molnigt, lite kallt. Inget regn just nu.  Vi har ätit pyttipanna med rödbetor (har skrivit upp att en ny burk ska inhandlas) och varsitt stekt ägg, ost efter. Glass för Jan, som nu stökar runt med kuddarna i soffan för att sitta bekvämare. Jag sitter där jag sitter, med Molly bakom stolen. Försöker begränsa mina utryckningar, har kan klara en hel del själv, har just nu diskat till exempel (efter viss förberedelse från mig).

Jag är glad och tacksam – för en svärdotter som ser att fönstren behöver tvättas och gör det, för en granne som bakar bullar och delar med sig, för livet, vårt och allas. Som Violeta Parra, jag vill tacka livet.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen har ännu inte riktigt kommit igång

  1. Migrationsverket, ja, visst blir man ofta upprörd..Men så bra med din svärdotter! Rena fönster gör verkligen skillnad, jag putsade mina i helgen och njuter av dem. Hoppas att du, att ni, får en bra dag. Kram!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Önskar dig en fin dag också, tack för kramen!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s