Clotilde Davenne får vänta

Tar ut den ena hörapparaten, den behöver nytt batteri, men örat får vila ett tag. Inget viktigt jag behöver höra just nu. Sol, och vind. Skönt. Just nu inomhus vid datorn, annars ute. Molly har parkerat bakom min stol, som vanligt när hon inte är på vift, hos grannen eller i skogen nära huset.

Kökets taklampor har befriats från flugor och är nu rena och fina. En tvätt hänger på tork, en till kanske körs i kväll eller i morgon bitti. Välsignar tvättmaskinen (och torkvädret). I morgon måste jag till biblioteket nere i byn, och så ska jag kolla om djuraffärens son kan klippa Molly som han gjorde så bra i fjol. Hon behöver ju inte klippas i någon speciell frisyr, bara bli av med sin tjocka päls.

Borde städa, men har bara rollat hundbädden så att det mesta av hundhår är borta. Klockan är halv två, det känns som om jag varit vaken länge. Morgonbestyren tar sin tid och vi har fikat, ätit melon, Jan har fått sin risifrutti och jag en tunnbrödsmacka med kall kokt färskpotatis och lite kaviar. Har nyss bestämt mig för att middag idag blir kokt färskpotatis, stuvad bladspenat och varmrökt lax. Det blir bra.

Eftermiddag – Jan har gått en liten vända på vägen, han tog sig både ner och upp igen till huset. Och Molly ligger nu under matbordet härinne och väntar på att det kanske ska ramla ner något så småningom. Soligt, och lite moln emellanåt. Eftersom klockan bara är halv fem väntar jag med att sätta på potatis och spenat. Vi tar ett glas vin under tiden.

Och jag läser om Julian Barnes´ Över kanalen. Jan vilar i soffan, molnen skymmer solen därute, vi har gått in. Tvätt nummer två för dagen torkar på strecket. Snart dags för middag. Som var god. Strax därefter satte regnet igång, det vräker ner och det blixtrar och åskar, himlen är mulen. Men, lite längre bort ljusnar himlen igen. Glad att jag fick in tvätten innan regnet kom. Det blir ingen kvällspromenad i det här vädret. Molly får springa ut (om hon vill, när hon vill). Har stängt av el till dator och teve, inte för att jag vet om det gör någon nytta, men det är en sån där gammal vana. Kanske är det bra. Skadar gör det i alla fall inte, vi vill inte se någon teve förrän det är Rapport om en timme, och datorn fungerar med batteriet ett tag till. Routern i köket är ansluten till elnätet… Min logik är som vanligt inte heltäckande.

Jag har en flaska Clotilde Davenne i kylen, hade tänkt öppna den idag, men väntar tills jag har något att fira (vad det nu skulle kunna vara). Kanske att jag ser ett blått stråk på himlen bland alla molnen, kanske att regnet verkar avta, kanske att jag inte uppfattar någon åska mera? Nej, bubblet får vänta på gladare dag. Ett glas vitt vin duger för tillfället.

Önskar att jag hade någon sorts godis. Det har jag inte. Fransk nougat till exempel, har inte ens en påse med Lindts röda kulor i kylen, inte här, men där (hemma hos mig). Och glassen är slut, Jan fick nyss den sista. Inte för att jag ville ha någon. Vaniljrånen är uppätna till fikat i förmiddags, några tråkiga havreflarn finns kvar. De får fortsätta finnas. Men i morgon ska jag till byn och riskgruppshandla, mellan klockan sju och nio.

Regnet fortsätter, men åskan har dragit bort. Teven är på och visar program från Norge om ambulanser och räddningsinsatser. Jan tittar. Molly sover bakom min stol. Om en stund är det Rapport. Jag vill redan gå till sängs…

dark clouds and blue sky

Photo by Brett Sayles on Pexels.com

Det här är inte min åskhimmel, men det kunde det ha varit, en stund.

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s