Blöt lördag

Fredag 10 juli 2020 – klockan är tio över nio på kvällen. Huset är städat, till och med bakom tvättmaskinen. I morgon får jag väl dra fram spisen. Jan har lagt sig, och sover kanske. Molly ligger bakom min stol, hon hittade något äckligt att tugga på borta hos grannen i kväll, tror inte hon fick i sig mycket, men kanske var det därför hon kräktes igår?

Vi har suttit ute mest hela dagen, åt även middag utomhus. Gott bröd, räkor, avocado, spetspaprika, sallad, färsk lök, hårdkokta ägg. Varsin härlig räkmacka, halvt kilo räkor i plastkartong på Ica, riktigt bra, fasta goda räkor. Nu är det bara tio grader, men under dagen har det varit sol och lagom vind.

Jag var in på biblioteket i morse, och hämtade ett lass böcker. En bok om Stavsnäs by som gladde Jan, han minns husen sedan barndomens somrar där.

Hade tänkt baka syrrans korintkakor, men har inga korinter. Det får därmed vänta, eller så gör jag dem utan korinter, går nog det med.

Jag kör tydligen med varannandagssömn för tillfället. I natt vaknade jag kvart över midnatt, låg vaken ett par timmar, somnade och sov ett par, och vaknade igen vid sex. Molly var glad att få komma ut så dags, inte jag. Jag vet att jag gått till sängs för tidigt, ska försöka hålla ut lite längre i kväll. Att sitta här och klämma ur mig ord är ett sätt att inte gå och lägga mig. Öronen vilar från apparater och ljud.

En informerande vän på Facebook berättar att Furix tydligen bidrar till att covid19 blir svårare. Flera vanliga mediciner på en lista, som jag undvek att läsa. Frågan är vad som är höna och vad som är ägg – många gamla människor behöver Furix för att bli av med vätska som annars belastar kroppen och framför allt hjärtat. Jan äter det. Hur många yngre, allvarligt sjuka i covid19 äter Furix? Jag blir galen på allt som kan belysas (jag skriver med flit inte bevisas) via statistik och sambandsletande. Jag vill inte ha mera information om en massa saker som jag inte kan påverka. Det räcker med det jag kan göra någonting åt – som att lyssna på FHMs rekommendationer och följa dem så gott jag kan. Det räcker nu.

Lördagsmorgonen är blöt. Molly och jag var ute vid sjutiden, regn. Och har regnat rejält i natt. Det blir läsardag idag, måttligt städande och kanske en tur till byn för korintinköp (eller russin). Nu snart frukost.

overgrown trees from window with drops in rainy weather

Photo by Sam Willis on Pexels.com

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s