Smultron och kantareller

Det här kan möjligen vara smultron, på engelska tydligen ”wild strawberries”. När jag letade bild på dylika kom det upp en mängd vilda djur, och så denna…

agriculture berry close up color

Photo by Lukas on Pexels.com

Jonna och Jocke – ett par i tiden; kan inte hjälpa att jag utan några som helst kunskaper tycker att de jobbar bra, att de har förstått någonting av vad det handlar om att påverka människor idag. Jag har ingen aning om vad ”de står för” om de alls gör det. Men jisses, vilket jobb de har. Inte avundsvärt.

Och så har USA avrättat en mördare igen. Att den mannen dödat andra människor gör det inte försvarbart att döda honom, med lagen som hänvisning. Barbariskt. Trumpskt, antar jag.

Det är kväll, trist sångprogram (Allsång?) på teven, Jan tröttnade och jag lyssnade just inte. Nu har han lagt sig när klockan är kvart i nio. Jag följer snart hans exempel.

Idag var ingen bra dag. Jag lackade ur fram emot middagstid, efter diverse klädbyten och golvtorkning. Jan har varit orolig, vankat hit och dit, utan att veta vad han egentligen ville med gåendet. Och då blir jag till slut trött på alltihop, jag höjer rösten och det gör han också. Och Molly drar till grannen. Tur att hon har någonstans att ta vägen. Jag behöver det också. Jag behöver semester, bara några dagar – och förmodligen gör Jan det med. Och det är inte möjligt just nu. Tycker synd om mig och om oss. Det här är inte vad Jan ska behöva ha, och inte jag heller.

Nåja, hittade några fler kantareller, tillskott till middagen. Och några fina smultron nedanför lillhuset. Åt några själv, bar hem några. Kantareller i ena handen och smultron i den andra. Har nu druckit vin, tre (små) glas i brist på gin för Dry Martinis. Får mig säkert att somna om en stund, men tyvärr förmodligen också att vakna frampå efternatten. Jag får mantra mig till sömns igen. Molly ligger redan i min säng och väntar.

Tolv grader ute, inget regn. Vill faktiskt ha lite regn så att kantarellerna orkar komma fram. De jag hittade idag växte snällt på sina vanliga ställen, där jag brukar hämta dem. Vill ha flera. Blåbären har börjat visa sig. Häromveckan såg jag inga, idag många. Har köpt russin, korinter fanns inte i butiken. Kanske blir det ändå ”korintkakor” i morgon, kanske smulpaj med rabarber och äpple. Har vaniljsås och grädde i kylen. Vad vi ska äta till middag är mera oklart, har gått igenom frysen idag och just inte hittat något som lockade (trots att den är full). Soppa låter som ett bra alternativ, med paj som efterrätt. Kanske.

Onsdagsmorgonen är mulen, ingen vind och inget regn. Natten blev precis som jag förutsade, vaken länge efter att ha somnat gott och fort. Somnade så småningom om igen förstås, men idag blir det inget vin till middagen. Vad dagen i övrigt kommer att omfatta vet jag förstås inte nu. Inget speciellt på programmet, läsning av nylånade biblioteksböcker, kanske pajbak, kanske kakbak. Möjligen tvätt. Just nu ligger Molly bakom min stol, efter att ha varit ute en sväng för en timme sedan. Klockan är kvart i åtta.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s