Drottningsylt

Har plockat en liter blåbär utanför huset, hade hallon i frysen = drottningsylt, till hemgjorda pannkakor i kväll. Kanske med en klick vispgrädde till.

I övrigt är dagen lite kall, det blåser och är ungefär femton grader ute. Lä enbart vid gaveln på huset, men om det skulle finnas sol idag så är den inte där annat än tidigt på morgonen. Inte särskilt skönt med andra ord, och alldeles för torrt för svamp. Den lilla som satt på stigen har nästan torkat bort.

Jan håller sig inomhus, mera liggande i soffan än sittande. Hans humör är som himlen idag, mulet. Förmodligen är han uttråkad av att inte vilja göra någonting. Och jag är less på att tjata. Han var på väg att ta handkräm på tandborsten i morse, ”tub som tub” ungefär. Jag hann byta tub. Svårt att veta om han faktiskt inte ser eller uppfattar skillnaden, eller om han bara inte bryr sig.

Eftermiddag, Jan går lite här uppe. Försöker övertala honom att gå nerför backen med rullatorn och kolla brevlådan. ”Vilken brevlåda?” Vi har en gammal fd vit brevlåda med ”Mjölk är livet” på – den enda som ser ut så i raden av brevlådor. Och han vet, och minns, när jag påminner honom. Kanske går han också ner om en stund, nu har vi ätit några kex med ost, några små tomater och dricker varsitt glas vin, olika sorter…

Grannen kommer tillbaka, har köpt vin till Jan, rätt sort, vitt, alkoholfritt. Vi äter så småningom pannkakor med ny drottningsylt och vispad grädde. Grannen äter laxpudding hemma hos sig, inköpt på Ica i Mölnvik, Gustavsberg, bäst enligt henne. Nu ser Jan på teve, före Rapport. Jag sitter vid datorn, Solen lyser mera nu än på hela dagen, och Jan tyckte pannkakorna var de bästa han ätit. Det uppskattar jag som gjort dem. Fyra kvar att göra crèpes av, med god fyllning. Och Jan har kollat brevlådan, tom.

Molly ligger bakom min stol och gillar läget. Nu har hon konstaterat att grannen är hemma igen, och då är hon lugn. En älskad människa (eller två) här och en där, i grannhuset. Hennes värld är som den ska. Pannkakorna och sylt och grädde var gott. Jag nyser medan Jan kollar nyheterna.

food dessert pancakes waffles

Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Mina pannkakor är tunna med spröda kanter. Goda även uppvärmda i mikrougn.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s