Molly

6 augusti 2020 – torsdag; Molly blev akut sjuk i morse och hennes lillmatte och pappa tog henne till djursjukhuset i Bagarmossen, efter att vi varit in till veterinären i Gustavsberg. Där kollade man att hon inte hade feber, men att det nog kunde vara början till en livmoderinflammation. De rekommenderade djursjukhuset.

Nyss ringde hennes tidigare matte och talade om att Molly fått somna in. Jag hörde inte riktigt, men det handlade om att det var något fel med livmodern. Jag kan bara vara glad att hon inte mått dåligt förrän idag, att hon var pigg och glad i morse – ända tills hon kräktes och kissade på sig och inte ville gå. Jag fick köra henne i skottkärran ner till bilen.

Vi gråter både Jan och jag, det blir tomt. Men hon slipper yla när hon är ensam, hon fick dö med sin älskade lillmatte. Och vi fick två och ett halvt år tillsammans, ibland var jag jättetrött på henne och hennes ”mammighet” – för det mesta uppskattade vi henne och gladdes åt hennes goda humör. Nu är hon annanstans. Hon var en fin hund.

Det har gått två dagar utan Molly. Saknar henne i min säng nu, saknar hennes varma kropp mot min rygg ovanpå täcket. Det är tomt omkring oss. Jag är tacksam att vi fick låna henne och älska henne. Och vara ledsna nu när hon inte finns längre.

 

 

20191214_183745.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Molly

 1. Angeli skriver:


  Kram till dej och Jan

  Gillad av 1 person

 2. bergalott skriver:

  Vilken lycka ändå att hon i sin sista stund på jorden fick en underbar morgon och att lillmatte fanns vid hennes sida när hon somnade in. Tomheten omkring er går att känna i dina rader och många stunder kommer med eftertanke om hur fint det varit med ett levande väsen med den största gåvan som finns, förnöjsamhet och oförbehållsam kärlek, som hon gett dig/er. ❤ Kram

  Gilla

 3. Louise Baumgärtner skriver:

  KRAMAR!💔❤️Skönt att det gick fort ändå…

  Gilla

 4. Fredrik i EU skriver:

  Läser ikapp mellan varven… ingen lätt sommar denna… inget klätt år detta.
  så sorgligt men skönt för Molly. Vet hur det är att förlora en hund, vi har haft flera i familjen.

  En stor kram till dig och en till Molly i hundhimlen.

  Gilla

 5. beskrivarblogg skriver:

  Och en stor kram även till dig, Fredrik – din sommar är inte heller lätt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s