Jag och Agnes önskar en overklig verklighet

Det är lördag, solen skiner. 15 augusti 2020, vår enda sondotter fyller 22 år. Hon saknar sin pappa, och det gör vi också.

Jan har just gått ut på altanen, efter att ha suttit inne i soffan när väl rakning etc var klart. Anders har dragit sig tillbaka till lugnet i lillhuset – jag låter ofta illa under proceduren med påklädning och annat. Är inget kul sällskap idag, känner mig less, har sovit sisådär, trots att Jan varit lugn under natten.

Middag idag lammfilé (kanske sonen får en bratwurst också) med rostade potatisklyftor och béarnaise. Salladen är slut, men det finns tomater och paprika och färsk lök. Tänker inte tvätta idag, och inte städa heller.

Har just läst ut Jojo Moyes´ Bergens stjärnor, en bok om kvinnliga ridande bibliotekarier i USA. Fiction som bygger på fakta, en riktigt bra bok.

Jan går ner med soppåsen liggande på rullatorn. Han går försiktigt i backen, kanske tar han en liten sväng på vägen också. Så stannar han i halva backen för att kissa, kliver på de nerhasade shortsen och får därför inte upp dem igen. Jag hjälper honom, och morrar. Han fortsätter nerför backen. Klockan är halv tolv och det är varmt, med en liten, skön vind emellanåt.

Helen ville veta vad Agnes har för sig numera. Såvitt jag vet har hon gått i ide, hålls någonstans där hon får vara i fred och göra som hon vill med det mesta. Hon är inte särskilt meddelsam nuförtiden, men visst finns hon fortfarande. Hon är bara upptagen av sig och sitt, har inte utrymme för så mycket annat.

Och jag har nog inte heller utrymme för något alter ego just nu, har fullt upp med varje dags bestyr. Skulle antagligen behöva Agnes som avlastning, som rymdfarkost höll jag på att skriva, skrev jag. Menar nog ”en möjlighet att finnas i en overklig verklighet en stund”. Men hon duckar och gömmer sig.

Jan orkade nätt och jämnt tillbaka uppför backen. Ingen promenad idag. Han fick vila ett ögonblick i en stol vid trappen, så hjälptes vi åt, han ville gå baklänges av någon anledning och så kunde han dimpa ner i en annan stol, i skuggan. Hans ben vill inte bära honom…

Men, vi har klarat resten av dagen. Sonen har badat i sjön, vi andra har suttit i skuggan på altanen. Nu har vi ätit lammfilé med potatisklyftor etc, drottningsylt och Crème fraiche i köpta formar därefter. Gott. Vi är mätta och tämligen belåtna. Jan ser strax på Rapport. Sonen har diskat.

Det blev en tvätt även om jag inte tänkt så. Och den är torr och intagen. Ingen städning dock. Blåbärsavtrycken från igår på naglar och fingertoppar har nästan försvunnit. Kanske tar jag ännu en vända med bärplockaren i morgon. Och ett dopp i sjön därefter.

20190528_132426

Hon fattas här. Bilden är från i fjol när hon var ganska nyklippt, i år slapp hon det. Molly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag och Agnes önskar en overklig verklighet

 1. bergalott skriver:

  Du goa uppoffrande kvinna som skulle behöva sin Agnes, om så bara för en stund. Titta inåt och låta tankarna försvinna i vila från vardagens många åtaganden. Men kanske finns det en mening? Självklart är det så, eller hur? Varför strävar vi på? Någon, kanske fler än du tror, behöver dig. Alltså är det viktigt att du finns Margareta. ❤ kram

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Du gör mig gott vännen – hoppas du får en fin söndag, och inte har alltför ont. Åtminstone jämfört med hur det var förut… Kramar till dig

  Gilla

 3. Hoppas att det blev ett dopp i sjön! Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s