Medberoende, med mera

28 augusti 2020 – på Addarsnäs, ensam.

Minns att jag, innan jag somnade tidigt igår kväll, låg och funderade på medberoende. Är den/de medberoende beroende av den beroendes beroende. Ungefär så krångligt gick mina tankar.

Och, när en beroende sviker en medberoende, sviker den beroende då den medberoendes beroende, snarare än personen? Jag vet inte. Vet bara att en av mina medberoende, en älskad och mångårig vän, kände sig sviken av mig, och talade om det i samband med lanseringen av Free Spin för snart ett år sedan. Vi har inte talats vid sedan dess. Jag sörjer vänskapen och mitt beroende av hens kärlek, som kanske var lätt att släppa för den som kände sig sviken, men inte för mig. Det vet jag inte heller.

För övrigt sov jag till klockan nio i morse. Nu är klockan strax ett och jag har handlat och uträttat lite ärenden i Norrtälje. En liten skur jagade in mig från altanen precis när jag fikat färdigt. Har missat samtal – hemligt nummer – förmodligen någon form av besked om Jan. Jag hade blockerat samtal utan telefonnummer… Automatavvisat.  Har ändrat nu.

Talar med Aya på Jakobsbergs-geriatriken, ”det är mycket bättre med Jan” – och det var inte hon som ringt, kanske läkaren på SöS angående proverna – hoppas de ringer igen i så fall. Fysioterapeuten kommer att ringa mig om en stund. Nalia? Tror hon heter så.

Nu har jag pratat med läkaren på Jakobsberg (det var han som ringt)

avocado close up colors cut

Photo by Foodie Factor on Pexels.com

… och han bekräftar att Jan mår bättre. I kväll byter de antibiotikadropp mot tabletter, och om inget oförutsett inträffar så får han skjuts hem på tisdag. Jag kommer att vara i Sundbyberg då. Har också pratat med Nalia (fysioterapeut) och hon säger också att han orkar mera nu. Tacksam för besked. Provresultaten har jag inte fått ännu, men doktorn i Jakobsberg var idog i sina försök att få kontakt med mig – det gick till slut, när jag korrigerat mina inställningar igen…

Är tacksamt trött igen. Avocado med räkor blir det till ensam middag. Och det är bra.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Medberoende, med mera

 1. Karin skriver:

  När man en längre tid haft en slags jour (som du) blir det väldigt svårt att ta tillvara ”ledig” tid. Så är det bara och det kanske inte ens går att sova ut, när man inte är van vid att få göra det. Jag har inga goda råd att ge, annat än kanske att det kan bli lite stressande att försöka passa på att göra och uträtta sånt som är svårt att göra annars. Men skogspromenader är ju alltid en bra idé, om möjligt.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Sover gör jag och drömmer rörigt – och inte är jag effektiv – idag ska jag nog ta mig ut i skogen och se om jag hittar tillbaka till några kantarellställen här på Addarsnäs – tack, du vet hur det är

   Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Bra att det är bättre med Jan❤️Hoppas du får sova gott inatt✨Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s