Bilkörning med mera

Måndag morgon 7 september 2020 – Nu äter Jan frukost, jag åt för en timme sedan efter att ha satt igång tvättstugan. Ska strax hämta torr tvätt.

Har sovit hyfsat och tror att jag mår bättre idag, vad jag än inte mådde bra av igår. Förmodligen bara trötthet. Missade yngsta sonens lite sena telefonsamtal, låg redan i sängen.

Nu har vi bestämt oss för att åka till landet, hämta diverse medan Jan väntar i bilen (för att slippa backen) och så fara vidare till Addarsnäs. Packar just nu, det ska dit och annat ska dit, olika kassar, är inte helt säker på att min logik är okej. Men ganska. Den lättare rullatorn ligger nu i bilen, den gick lätt in. Den stora får stå kvar här.

Frukosten är klar och diskad. Jan ska raka sig, har därför tagit av sig klockan. Men först ska han ta igen sig en stund i sin stol.

Nu har vi åkt hem till mig, via Djurö där vi behövde hämta en del. Jag lastade skottkärran och gick upp till huset, och när jag ser neråt backen kommer Jan med sin käpp. Hade tänkt att han kunde vänta, men han orkade upp och han orkade ner – var dock skakig i benen när han satte sig i bilen igen.

Nu sitter han på trappen här i solen och äter ett par skivor salami och dricker sitt alkoholfria rosévin. Nästan en hel liter jordgubbar har också åkt ner, jag tog några. Det är middagsdags, men jag har ingen lust att fixa något. Antingen samma gryta som igår, då han men inte jag åt, eller soppa. Tänker inte väcka eventuellt sovande björn ännu med att fråga…

Det blev en brödrundel från det där brunna bageriet (och frysen), med för stark räkröra som vi slängde, men helt okej stenbitsrom och Crème fraiche, Kaltbaden-ost och blåmögelost, tomater och sallad. Dugligt efter allt övrigt ätande idag. Rapport hoppade vi över.

Har hittat (eller hittats av) en skolkamrat till min syster Christina, från småskolan i Avesta. Christina är död, men idag var det Ejes födelsedag i Uppsala, så jag kunde gratulera honom. Hans hustru följer min blogg, och det gläder mig.

Jag behöver hitta nya Dry Martini-glas, den öppna sorten på lång fot (om det nu kan heta så). Slog just sönder ett, fullt. Viftade till med handen och det for i golvet. Otroligt många både små och stora skärvor, som jag nu tror mig ha skickat vidare till soppåsen. Och soptunnan. Försöker se om det blänker fortfarande någonstans på golvet. Just nu gör det inte det. Och en ny DM i det sista glaset står på bordet.

Dessutom behöver jag ett litet flyttbart bord, lagom för Jans vinglas. Nu ställer vi in en pinnstol bredvid hans fåtölj, men det är inte optimalt. Och en ny soffa till altanen, den gamla (syrrans gamla redan då) håller på att säcka ihop. Annars har jag inte så stora köpbehov. Jo, en hörapparat på momangen till Jan – idag har jag reklamerat så som man ska till Postnord, vilket förmodligen inte leder någonstans. Och ”verksamhetschefen” på Jakobsbergs-geriatriken har icke hörts av. Så inte heller äldrehanteraren på kommunen, han jobbar förhoppningsvis med det där som var oklart…

I morgon mejlar jag verksamhetschefen igen, liksom kommunens handläggare. ”Man ska vara frisk för att vara sjuk” – eller åtminstone ha någon i närheten som är tillräckligt frisk.

Har förgäves letat efter en beställd Bokbörsen-bok, har hittat övriga. Ger upp för idag, fortsätter i morgon. Vet att jag har boken, men var??

Det är svart augustinatt utanför fönstren, tänkte jag tills jag kom på att det ju redan är september. Svart är det i alla fall. Så god natt från oss två, Jan ligger redan, jag gör det snart.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s