Från förvirrad torsdag till fredag

Torsdag 10 september 2020 – solen lyser och det blåser. Inser att solen inte riktigt tar sig in på altanen nu, träden står i vägen. Stöd från vänner på FB angående min bok och makulering. Köper 200 böcker från förlaget, betalar böcker (lågt pris), frakt och moms. Har sålt två idag. Det blir knepigt… Trist när en bok med längre livslängd än ett år, ska förstöras.

Känner tyvärr också att min energi kanske inte räcker till för både aktivt boksäljande och Jan. Det får visa sig, frågan är bara hur stor plats 200 böcker tar! De levereras till Jans lägenhet, en del kanske ryms i hans källare.

Nästa bok blir eget förlag, print on demand… Har ju två gamla ISBN-koder, är de färskvara?

Har sålt ett par till – har inte flera här hemma nu. Har fått härligt gensvar på FB, efter ett upprop där om att jag säljer boken för 110 kr inkl frakt. Inte så att det direkt rasar in beställningar, men bättre än inga. I morgon ska jag träffa ”Den lilla bokhandeln” i Norrtälje, kanske kan vi hitta på något tillsammans. Och förlaget har fått mig att förstå att det är billigare för alla parter om jag beställer via förlaget och betalar för böckerna, än om de skulle skänka mig dem. Bokvärlden är märklig. Utan Amazon… Jag lär mig.

Är trött efter allt bokråddande. Vi har ätit skärgårdssoppa med lite påfyllning till middag. Nu har jag diskat, tänkte en stund att Jan skulle göra det, men han visade inga tendenser åt det hållet. Han mår väldigt mycket bättre, är piggare, men ganska ovillig att gå ut med rullatorn. Får se i morgon, idag har han i alla fall suttit i solen på altanen ett tag efter lunch. Och inget läckage i sängen under natten som gick. Det blir väl Rapport på SVTplay så småningom, igår såg vi kanalbåtsåkarna igen, vi tycker båda mycket om de programmen. De lär ta sig till Canada nästa gång, ser fram emot det.

Inga nyheter på Jans hörapparatfront. Det är en front, jag försöker göra mig hörd, han försöker höra – inget fungerar.

Avdelningschefen på Jakobsbergs geriatrik hörde av sig fredag förmiddag: hon har fått info om skadad hörapparat (jag korrigerade – försvunnen); jag hade ringt upp och bett dem skicka hörapparaten (jag korrigerade – de (en man) ringde upp mig innan jag hann ringa och säga att jag skulle hämta – och berättade att de postat apparaten; hon talar om för mig att det är bättre om man hämtar det som glömts bort – det håller jag med om, hann bara inte… De har nu lärt sig att skaffa skyddande emballage… Och jag talade också om att jag reklamerat hos Postnord, och hör av mig igen när/om jag hör något från dem. Apparaten är förstås borta. Det här är jobbigt för både Jan och mig.

Annars vaknade jag i morse, fredag, och hade sålt ytterligare fem böcker. Vänner. Dessutom har jag idag träffat bokhandeln i Norrtälje och pratat om ett projekt som kan bli verklighet i december; och jag har talat med en vän som har en vän på Malta – kanske kan det bli något av det med. Förlaget stoppar sin makulering tills vidare…

Så tacksam för människor som bryr sig, som tycker att min bok är viktig för många och som vill bistå genom att köpa boken eller dela mitt inlägg så att andra för mig okända kan nås.

Tänker vila huvud och hjärta nu, vi gör tidig helg, Jan och jag – efter att ha suttit ute i solen på altanen. Tack kära vänner för ert stöd, det som var en chockerande verklighet till att börja med börjar bli något som kanske kan bli bra.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s