Lust?

15 september 2020 – det är tisdag och det är mulet idag också. Längre söderut har jag förstått att det är shortsväder, och i Näsåker var det tre grader i morse. Sverige är fantastiskt. Själv är jag inte så fantastisk idag. Småstädar lite, dammsuger och torkar golv i kök och hall än så länge. Det är en dag i morgon också, förhoppningsvis. Har tagit fram kålsoppa till middag.

Ännu ingen kommentar från Postnord angående den bortslarvade hörapparaten, men de har tagit emot reklamationen. Sjukhuset meddelade häromdagen ”det är säkrast att någon hämtar sådant som glömts kvar” – och det håller jag med om. Men jag hann inte ens ringa, någon från sjukhuset meddelade att hörapparaten postats… Och sjukhuset säger sig inte kunna ta ansvar för om något försvinner i hanteringen. Så vems ansvar är det då? Vårt? Det är vi som får problemen, det är Jan som inte hör och jag som får gapa i hans öra. Det är han som måste göra en ny hörselundersökning (vilket lär bli svårt) och invänta en ny apparat. Det är han som får betala. Än är det här inte avslutat, varken med sjukhuset eller Postnord. Vi får se så småningom vad som händer.

Nu hänger lite tvätt ute, än regnar det inte. Lite hänger också inne, på syrrans tvättställning. Och Jan äter sin risifrutti, och ett spanskt ekologiskt plommon. Därefter ska jag tjata i honom lite vatten. Det fortsätter jag med hela eftermiddagen, han dricker för lite. Vikten var okej i alla fall. Idag har han inte haft någon lust att gå ut, och jag kan förstå honom. Jag har inte lust med uteliv heller idag. Lust av ingen sort.

Har sålt ännu en Free Spin idag, till FB-vän i Uppsala. Och till en bloggvän, liksom den jag hade på Bokbörsen. Nu ligger ännu en annons där. Vill till, om någon vecka ska jag hämta 200 ex hos postombudet i Sundbyberg… En oherrans massa böcker. Men det är mina böcker.

Torkat golvet också i mitt sovrum, Jans och vardagsrummets golv tar jag kanske i morgon. Och så har jag lagt in en väns gamla studielitteratur på Bokbörsen, inte för att jag tror att någon är väldigt intresserad. Det visar sig. Jag gillar att pyssla med Bokbörsen, och har många böcker av diverse kvalitet där, både litterär och fysisk. De flesta har lågt pris, min egen bok skickar jag fraktfritt för 110 kr, annars är enhetsfrakten 62 kronor. Ibland kan jag snåla, och få iväg en tunn bok för fyra frimärken, men då kan jag inte kolla var försändelsen finns om kunden frågar efter den. För- och nackdelar med det mesta.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s