Lördag som blev söndag morgon

Lördag 19 september 2020 – i Sundbyberg, med pick och pack. Hittade tacksamt en parkeringsplats nära porten. Ny portkod som jag förstås glömt, men snäll granne öppnade. Har skickat alla böcker jag hade hemma till beställare, några får vänta tills jag får flera i veckan som kommer. Jag väntar med att bekymra mig för hur jag ska hämta dem, utanför postombudet finns aldrig några parkeringsplatser.

Vi har fikat med goda bullar från konditori Droppen i Sundbyberg, bullarna smakar faktiskt hembakt till skillnad från matbutikernas. Och jag har beställt färdtjänst till måndagens audionombesök. Så skickar SÖS en faktura för att jag inte kommit dit på ”bokad tid” – har inte fått någon kallelse… Det blir måndagens telefonväntande, efter audionomen. När jag ids ska jag kolla tvättstugetid, tisdag eller onsdag. Torsdag distriktssköterska på hembesök, sedan kanske Addarsnäs igen eller Djurö, beror lite på vad det blir för väder. Jan är i förvånansvärt god form, men går förstås inte så särdeles bra. Rullatorn får följa med på måndag morgon, vi ska vara på mottagningen 9.30 – egentligen alldeles för tidigt för oss, men det får gå. Den enda tid som fanns när jag bokade.

Vad glömde jag den här gången? Kom just på det: hårklippningsmaskinen, så Jan får vara långhårig ett tag till.

Nu har jag faktiskt fixat teven så att vi kan se digitalt. I alla fall så ser vi inte instruktionsfilmen längre. Ettan visade orientering, utan tjat om byte från analogt upptill i bild. Verkar rätt. Ska försöka se också om jag kan koppla ihop mina Bose-hörlurar med teven, det skulle göra det möjligt för Jan att höra lite. Tror att jag skymtade något som kanske är rätt ställe för sådant. Men inte nu, för ögonblicket är jag trött på teveknappar hit och dit.

Kvart över tre, vad ska vi ha till middag om tre timmar sisådär? Har lammentrecôte och färska champinjoner i kylen, kanske lite rostad potatis, spetspaprika och aubergine till? Ost efter, och här i frysen finns också glass. Det blev en god middag. Men hörlurarna lyckades jag inte koppla till teven…

Och med nya WordPress får jag inte in några bilder, hittar dem inte.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s