Svenska plommon?

tisdag 22 september 2020 – tvättstugan. Har fikat och ätit äppelkaka med knäckigt lock – fortfarande god, också enligt Jan. Lite kvar till i morgon. Har fått flera madrasskydd via distriktssköterskan, väntar på mina 200 böcker med viss vånda. Jan har duschat, därefter blir han trött. Jag med.

Längtar ut i skogen, kanske finns det Karl Johan nu, och kanske trattkantareller, möjligen också några gula. Svart trumpetsvamp. I år har jag hittills bara hittat några få vanliga kantareller. Kanske ska vi åka ut till landet torsdag eftermiddag? Där har jag ”mina” svampställen, och lite har det väl regnat. Behöver också ta hand om blommor och kryddor. Ställa in altanmöblerna. En beställd Bokbörsen-bok ska levereras, men den kan nog vänta till måndag. Har mejlat beställaren.

Har löst svenskans supersvåra sudoku. A Game of Thrones ligger och väntar på tänkbar läsning, tjock bok. Har inte sett film eller teve. Boken stod i gratishyllan på biblioteket, åkte med hem.

I färdtjänsttaxin hem igår låg DIs weekendmagasin – tog med den hem för att titta igenom. Bill Gates på framsidan visste att Sverige valt fel coronastrategi… Stort uppslagen artikel om skaparna av Candy Crush, skapare av spelberoende av annat slag än casinon, där man köper saker och ting medan man spelar. Den fina världens alla annonser med otroliga hus till salu, till otroliga priser. En tidning jag inte bär hem igen. Ens om den är gratis.

Har dammsugit Pernilla (min sittplats i vardagsrummet) innan jag lägger på det rena överkastet. Jan köpte ny klädsel för ett par år sedan, jag vill inte smutsa ner det. Dammsugaren ligger kvar på golvet, kanske kör jag vidare.

Halv tolv har Jan vilat färdigt för nu.

Vackert väder, sol, lite kyligt, lätt vind, åtminstone det jag ser här mellan husen. Gillar inte att vara i stan, känns instängt.

Jag vill se natur av vilket slag det vara må. Åkrar, skog, mossig gräsmatta som hemma hos mig, träd som just nu fäller massor av löv. En hare eller fasan, ibland ett rådjur. Kossor som ännu går ute, långt borta. Fortfarande någon enstaka vilsen fjäril. Klädnyporna på klädstrecket som borde tas in.

Vi har varit ute på en kort promenad för att slänga sorterade sopor vid sopstationen, och sedan sitta en stund i solen på gården. Skönt. När jag frågade Jan om han ville gå ut, svarade han tveksamt ”går du med?”. Klart jag gjorde. Nu är vi inne igen.

Vänner på FB talar om att nu är de klara med sina manus, eller är i redigeringsfasen. Någon får sin bok från trycket om ett par veckor. Blir lite stressat avundsjuk. Men faktiskt mest glad å deras vägnar. Vet numera hur mycket jobb och hur lång tid det krävs för att ett manus, en massa ord, ska bli en bok på ungefär 300 sidor.

Har handlat – vin och annat nödvändigt. Italienska plommon till exempel, raklödder till landet, vit- och blåmögelost på Lidl, liksom frysta portionspotatisgratänger. En squash à 5 kr, auberginer har jag, lök och potatis likaså. Blir rostade grönsaker någon kväll i veckan. Idag blir det kokt potatis till köttgrytan från frysen. Med ett glas italienskt rödvin till, rekommenderat i någon av kvällstidningarna.  Modello Masi, Tre Venezie, nr 2386, à 79 kronor. Får se hur jag tycker om det, Jan dricker sitt alkoholfria Venturo.

Plommonen var goda, Jan tar ett till. Jag nöjer mig med ett.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s