Tidigt godnatt i kväll också

Klockan nio en söndagskväll, när vi borde ha orkat följa partiledardebatten. Det gjorde vi inte. Det är den 11 oktober 2020, och Jan har just lagt sig. Jag är fortfarande vaken och upprätt.

Vi såg tidigare i kväll ett program om en kämpe i Sydafrika, som ville få till stånd sanering av alla gruvindustrins utsläpp och förgiftningar av mark och människor. Här i kvällens teve i Sverige ser vi ett politiskt program där Sveriges partiledare tjafsar om vem som sagt vad och lovat vad och brutit sina löften. Kvinnorna står där också i högklackade skor (EB i låga skor, förmodligen tillsagd av coach) – som kvinnan i Sydafrika – men oj, vad den kvinnan Marietta någonting har min respekt. De här tre kvinnliga partiledarna har den inte, inte någon av dem. Och faktiskt inte någon av männen heller – men det är klart att det finns nivåer även i”ogillarhelvetet”. och i botten finns Åkesson, följd av Kristerson. Resten avhåller jag mig från att bedöma, MPs företrädare är möjligen därnäst.

Jag vill inte gå till sängs ännu, men jag vill ingenting annat heller. Mera partipolitik (eller vad det nu är man ägnat sig åt) vill jag definitivt inte. Så jag gör väl som vanligt, säger god natt, tidigt.

Och bilden har ingenting med någonting att göra, jag bara behövde den för att ta bort andra bilder ur mitt huvud. Sov gott vänner.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tidigt godnatt i kväll också

 1. bergalott skriver:

  Gomorron Margareta 🙂
  Har just varit ut med Bamse och när jag kommer upp i lgh igen, så lyser solen in genom fönstren. Å, så härligt det känns.
  Såg också en del av debatten igår kväll. Och vad gäller åldringsvården blev naturligtvis inget vettigt sagt. Satsa och satsa och det vet vi att hur mycket som än satsas så försvinner kluringarna på vägen. Lika med tryggheten vad gäller arbeten, där varje enskild får tala i egen sak med arbetsgivaren. Slickas det uppåt så blir det någon krona till i plånboken. Så var det inom äldrevården och hemtjänsten på min tid där innan jag övergav det sjunkande skeppet och satte mig i egen båt.
  😀

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Jag/vi orkade inte titta till slutet – God morgon på dig också, vi väntar på färdtjänsten som ska ta oss rill Odenplan och lungröntgen för Jan. Kram

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Det är dystert, men inte ens de mest inbitna politiknördar orkar med de där debatterna längre. Jag hör och ser kommentarer från sådana som normalt aldrig skulle drömma om att missa en viktig debatt. De ger upp. De går på bio eller ser på fotboll i stället. Jag också.

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Karin – snudd på fotboll här också…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s