Forts.

24 oktober 2020 – Jan är på avd 63 på Danderyds sjukhus, ansvarig sjuksköterska ringer upp när hon kan. Det var svårt att höra vad den som svarade på avdelningen sade. Så nu väntar jag igen. Klockan var nio när jag ringde.

Kall natt, frost fortfarande.

Har tagit hand om gårdagens ”terapikok”, ligger nu i frysen. Diskat. Ätit frukost – hårdkokt ägg nr 2 från igår kom väl till pass. Börjar bli varmt i köket tack vare vedspisen. Bara femton grader när jag steg upp, bra temperatur att sova i, men inte att vara uppe i.

Igår kväll såg jag på SVT Play en film om Inga Landgré. En vacker film, finstämt gjord av en ung kvinna som följde med Inga L tillbaka till Grekland. I kväll ska jag leta rätt på filmen om Jacques Brèl.

Jag dricker mitt kallnande te och väntar. Är ovan vid att vara ensam i huset. Tror att jag hör något, och inser att det är spisen eller kanske en talgoxe som landat på fönsterbrädan därute. Nyss tittade en in. Koltrastarna är också många nu, uppburrade mot kylan.

Löst svenskans supersvåra sudoku. Och DNs. Börjar misstänka att de är något de här tidningarna har gemensamt. Väntar fortfarande klockan elva. Försöker bestämma mig för att det kanske inte är så allvarligt om de inte hör av sig… Fick tag på den sköterska som har hand om Jan när jag ringde halv tolv. Han har fortfarande en urinvägsinfektion, ska förmodligen flyttas till urologen, och blir kvar åtminstone idag. Får antibiotika igen. På måndag har han kallelse för gastroskopi på Danderyd – sjukhuset får hantera den frågan.

De berättar om han flyttas till annan avdelning. Jag får ringa i morgon igen.

Äldste sonen och hans hustru kommer med två bokhyllor och ett lass ved i morgon. Jag fick ett energiryck och började planera för var åtminstone en hylla kan stå, i mitt sovrum. Kanske båda, där är en dörr som jag aldrig använder. Kanske kan den stå där, annars åker några tavlor ner i vardagsrummet. Jag behöver hyllorna för alla böcker som ligger i banankartonger och är svåröverskådliga (även om jag börjar veta vilka böcker som ligger var). Det är mest böcker på engelska.

Sonen ska få bistå med att få upp en rullgardin och en brandvarnare, och kanske få igång den router jag trodde jag behövde för ett bra tag sedan. Jag ville ha en här, en i Sundbyberg och en på landet. Sedan blev det för krångligt och den blev liggande.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Forts.

  1. Bra att sonen kom en sväng! Tänker på dig, på er. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s