Kort rapport

25 oktober 2020 – Danderyds sjukhus, urologen – ”hur är det med honom?” – ”ganska bra faktiskt, han har inte haft någon blödning i hjärnan, fortfarande lite blod i urinen, får antibiotika” – ”gastroskopi bokad till i morgon, jag kan inte lämna återbud, kollar ni upp det?” – ”ja, vi följer upp det” – ”hälsa honom så gott”.

Kort samtal, fyra minuter, som ändå gjorde mig gott. Han mår bättre och han sköts om, jag uppfattar det som att han åtminstone är kvar till i morgon. Frågade inte specifikt. Sköterskan kollade också hur det var med hemtjänsten, ”inte aktiv sedan tidigt i våras, det är jag som är hemtjänsten” – ”bra, då vet jag, behöver inte prata med dem alltså” – ”nej”.

Bara fjorton grader i köket i morse. Nu brinner vedspisen. Mulet, lite blåsigt. Löser supersvåra sudoku i svenskan och DN, målar naglarna. Fikar, tar in mera ved. Behöver göra plats för den ved sonen har med sig när de kommer senare idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kort rapport

 1. bergalott skriver:

  Nå, lite förvirrande… först målar hon naglarna och sen bär hon in veden? 😀
  Huvudsaken att du mår bra i övrigt 😉
  Jag har nyss ställt tillbaka klockorna här hemma för vem har reda på tiden – nu för tiden? Inte jag och tjänar en hel timme. Vad ska jag göra med den nu då? Börjar om från start och tar mig en välbehövlig dusch.
  Kraaaaaaaam ❤

  Gillad av 1 person

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram tillbaka – bar inte enbart in ved, lastade vedboden full när sonen och hans kära kom hit – med ved och två bokhyllor till – nu ska här sorteras böcker…Om jag mår bra vet jag just inte, men är inte sjuk i alla fall. Kram tillbaka som sagt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s