Nyser…

25 oktober 2020 – jag är glad och tacksam för ved och bokhyllor från äldste sonen och hans familj. Och jag sitter här ensam igen, och tänker på hur våra korta liv slutar. Jag är 78 år, Jan är 85 i jul. Just nu kämpar han med både demens och urinvägsinfektioner. Jag är veterligt frisk, men trött.

Om vi sätter oss i Sundbyberg, i hans lägenhet – kan vi börja använda hemtjänsten igen. Några timmar som känns rätt betydelselösa just nu, och dessutom smittfarliga. Nu är jag (och han tills han kom in på Danderyds sjukhus för ännu en urinvägsinfektion) hemma hos mig utanför Norrtälje. Jag inbillar mig att ingenting smittar oss här, även om jag åker och handlar det vi behöver. Något socialt umgänge har vi inte.

Livet är absurt. På vägen utanför ”mitt” hus far bilar förbi med lerduvenågonting. Ägarfamiljen är här – det är läslov (lärde mig idag att det heter så, inte höstlov, som om någon unge läser mera för att man döper om). Och det är jakt. Jag kan inte gå ut i skogen om jag skulle få för mig att leta efter trattkantareller. Aldrig hittills har jag inte plockat svamp. Är det ännu någonting som ska försvinna in i ålderdomen?

Jag nyser, förmodigen bokdamm. En banankartong till ska plockas in – sedan kan jag – om jag vill och ids – plocka in några av de böcker som står i dubbla rader i den tomma bokhyllan. Nyser igen.

Nu ska jag värma Thai-mat, Jan är inte så förtjust i det – så det blir min middag idag – när jag slutat nysa…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s