Kontakt

28 oktober 2020 – Är tillbaka hemma hos mig, och möblerar om böcker i bokhyllorna. Inte lika många dubbla rader som tidigare. Och så väntar jag på att någon från sjukhuset ska ringa och berätta hur Jan mår, och vad som troligen gäller för hans hemkomst. Klockan är bara kvart i fyra på eftermiddagen, så de hinner ju ringa än… Så länge jag inte hör något annat stannar jag här.

Regnar. Vedspisen brinner och det blir långsamt varmare i köket. På landet lyckades jag få igång värmen i pumphuset med blåmärken på armarna som konsekvens. Men möjligen gjorde jag också något annat, för vattentrycket är lågt. Nu får det vara så, har talat med yngste sonen som kanske åker ut till helgen. Ta med vatten. Svampvändan i morse gav klen skörd, några trattisar, ingenting annat. De jag hittade växte alldeles nedanför huset, övriga välkända ställen var tomma.

Har tagit hem en del mat ur frysen, men den får stå på ännu någon tid. Sonen har mat där, och kanske åker vi ut någon gång till innan det blir vinter.

Har paketerat fyra tunga böcker där beställaren på Bokbörsen enbart betalar 62 kronor i frakt, jag betalar 62+59. Gungor och karuseller. Gläder mig att läsare hittar böcker de vill ha, som till exempel ”Matematiska gåtor”. Fråga mig inte varifrån jag fått den, ingen aning.

Nu, halv fem, ringer doktorn och ger mig lite information; Jan verkar svara på den antibiotika han får nu, och får förmodligen åka hem på fredag. Jag åker därmed till Sundbyberg torsdag eftermiddag. Bra samtal, samtal den här gången, inte ideliga upprepningar och ”jag hör inte vad du säger”.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s