Grå inledning

Allhelgonadag, 1 november 2020 – jag har ätit min frukost, Jan äter sin just nu. Får se om han vill bre sina smörgåsar idag, jag gick med flit ut från köket innan det var dags. Ägget först, alltid. Och en sökande blick efter saltkaret, som står mitt framför honom. Det är som om han ser över, under, runt om det, innan han hittar det. När jag kom ut i köket igen hade han både brett och ätit de två mackor han vill ha, en med finsk korv och en med plommonmarmelad.

Kan inte påstå att skrivlusten bubblar i mig (om jag nu ska försöka få ihop 1667 ord idag och i morgon och varje dag i november). Någon roman lär det inte bli den här gången heller.

Om det inte regnar frampå dagen ska vi nog ta en kort promenad, vi behöver komma ut båda två. Kanske kommer yngste sonen upp en vända på eftermiddagen.

Har fyllt i Jans frågeformulär inför njurröntgen på onsdag. Och mejlat audiologen att vi inte behöver tiden den 13 november, Jan är nöjd med sin nya hörapparat som verkar fungera bra. Jag är också nöjd. Informerat distriktssköterskan Lisa om hur det är med Jan.

Vi fikar nu när Jan rakat sig och duschat.

Torskrygg och lätt stuvad bladspenat till middag. Ost, St Agûr, Kaltbach och Lidls vitmögelost. Vitt alkoholfritt vin för Jan, vitt Garbi soave för mig.

Tio i tolv har Jan ännu inte fått några kläder på sig. Han vill sitta i morgonrocken och blunda en stund i sin stol. Det får han.

Undrar varifrån ordet ”huggsexa” kommer? Jag hamnade där utifrån alla negativa kommentarer på FB om Jan Myrdal och Sean Connery. Fel ord i det sammanhanget, men vem vet vad som åsyftades när ordet kom till? Wikipedia säger så här:

En huggsexa var ursprungligen en måltid där man ivrigt och hänsynslöst försåg sig av de uppdukade läckerheterna. Förklaringen verkar rimlig.

Nu har jag löst svenskans supersvåra sudoku. Jan har kläder på, och tofflor. Någon utepromenad blir det inte i duggregnet.

Har lagt in annons om Julian Barnes´ Över kanalen på Bokbörsen. Där fanns bara två exemplar tidigare. Men vad ska jag själv läsa nu? Jag vet att det finns många böcker jag inte läst på hyllorna här hos Jan, en del är yngste sonens, en del Jans och en del mina från förr.

Jag har också fixat en ”köp nu”-knapp på min författarsida på Facebook. Free Spin för 110 kronor, fraktfritt. Behöver ju sälja flera böcker…

Det lär inte bli några 1667 ord idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s