Snabbt fungerande sjukvård

Morgonen började halv sju, men då vägrade jag (inom mig) att gå upp. Låg en timme till, nu halv nio har vi ätit frukost och Jan ska duscha. Urologen på Danderyd klockan ett. (Kan aldrig riktigt bestämma mig för hur jag ska skriva klockslag.)

Trump fortsätter i galenskaperna, försvarsministern utbytt, tevebolaget Fox stoppade sändningen med hans anklagelser, ”kan inte tolerera att sända sådant här”. Han slåss för den seger som inte finns. Och en (republikansk ?) politiker har kallat Harris för ”indiern”… Biden i sin tur hotar stämma Trump om denne inte erkänner Biden som segrare.

Dimman ligger kvar. Vedspisen brinner. Dusch och påklädsel klart. Vi fikar.

Jag påminner Jan om att han ska borsta tänderna. Han reser sig ur stolen efter en stund, står där, ”vad gör jag nu?” Som tur är blir han bara glad när jag åter säger att han ska borsta tänderna, och pekar ut riktningen mot toalettrummet. Jag är innerligt tacksam över att han fortfarande är lika jämn till humöret som alltid. Förr brukade jag bli arg över att det inte gick att gräla med honom…

Om en stund ska vi åka iväg, minns inte riktigt hur lång tid det brukar ta in till Danderyd. Väl där får jag väl släppa av Jan och be honom vänta tills jag hittat en parkeringsplats. Det brukar inte vara lätt.

Allt fungerade, vi fick prata med läkare angående njurröntgen förra veckan. Som jag misstänkte har man hittat en förändring i urinblåsan. Operation nästa vecka för att fastställa vilken sorts förändring det handlar om. Ska dit igen på torsdag för att prata med anestesiläkaren. Ingen av oss är ännu så förfärligt rädda – vi kan inte göra annat med detta heller, än det vi gör varje dag. Tar en dag i taget och försöker att inte få ångest inför det vi inte känner till, eller kan påverka.

Har gjort EKG på Jan idag och ska lämna urinprov på torsdag, har fyllt i hälsodeklaration inför operationen. Så återstår duschandet med tvål och schampo, två gånger två gånger kvällen före och morgonen före, med rena kläder och rena lakan. Han behöver troligen bara stanna över natten. Därefter dröjer beskedet cirka två veckor. Och sedan beslutas vad som ska ske. Vi bör hålla oss i Sundbyberg de närmaste veckorna efter operationen. Har berättat för sönerna.

Sven Wollter är död.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snabbt fungerande sjukvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s