450 tandpetare

Lördagsmorgon med vacker dimma innan solen (den lilla som finns) jagat bort den. Efter frukosten rakar sig Jan. I morse undrade han ”var kom du ifrån?” samtidigt som han tittade ut genom ytterdörren. Han hade varit upp tidigt och tänt i köket och sitt sovrum, men inte riktigt kommit ihåg att jag sov i rummet innanför köket. Ibland blir det konstigt.

14 november. Trump tycks vara gråhårig numera, inte orangehårig. För övrigt fortsätter hans galenskaper.

Vi har haft en tomattjuv i köket i natt. En mus har suttit i Jans stol och ätit tomat. Nu ligger resten av tomaterna i kompostpåsen. Hädanefter får de förvaras i skafferiet, och inte i en skål bredvid Jans stol.

Har lagat till oxrulladerna, efter att ha inhandlat 3×150 tandpetare av trä, enda förpackningen som fanns. Jag behövde sex, lagret lär räcka mitt liv ut. Köpte också färska räkor till bra pris, ”bara” 22.90 per hekto, så det blir nog sådana till middag i kväll. Skönt att ha ännu en måltid färdig i morgon. De nyköpta tomaterna får inte stå framme i kväll.

Nu har jag tömt en stor plastback med lock, att ha fågelfrö i. Mössen ska inte äta fröna inomhus i alla fall. Jag har diskat fröbehållarna, vilket jag förstås borde ha gjort i våras. I morgon fyller jag på dem.

Klockan är kvart i fyra, det är mörkt.

Mera ved inne, skottkärra och räfsa inställda i källaren. Hoppas jag inte behöver klyva eller kapa några vedträn, för då måste jag klättra över skottkärran, och gräsklipparen (som jag inte kan dra igång) och alla de tomma banankartonger som jag haft böcker i…

Har hårdkokat ett par ägg om vi vill göra räkmackor i kväll. Var och en får skala sina räkor själv, ny Hellman´s majonnäs i kylen. Sallad, tomater och ost till. Glass därefter för den som vill (=Jan). Idag hade Ica två paket med den glass han gillar, de ligger nu i frysen här.

Läser förstrött i Patricia Scanlan´s Apartment 3B, som jag förstås läst förr. Bra att jag inte minns om jag tyckte den var bra. Trist med stängda bibliotek, trist med allt som har med corona att göra.

Har Stinas Amerika-inköpta kofta på mig, betalning för hundpassning för länge sedan. Den är varm och skön.

Jag vattnar blomstren lite, lite. Tar fram vitt bröd för eventuella räkmackor senare. Äggen är skalade och väntar på att skivas. Osten avklädd all plast.

Vi har ätit räkor, jag rensade de flesta, och nu diskar Jan sin tallrik, jag har diskat min. Bra, men ganska små, räkor. Fasta och fina. Jag hade glömt att ställa vitt vin i kylen. Därmed rött till räkorna… Dumle-kola.

Vaknar halv två, somnar om. Vaknar igen vid kvart i sex, när Jan vinkar åt mig i dörröppningen. Talar om för honom vad klockan är, han går och lägger sig igen och jag drar täcker över huvudet. Somnar så småningom och drömmer. Går upp vid åtta och gör frukost.

”Är vi ensamma fortfarande? Och, vem är det som bor här?”

”Jag, och ibland du.”

”Är du säker på det?”

Söndagsmorgonens konversation, när Jan vaknat igen. Nu äter vi frukost, och han verkar inte lika förvirrad längre.

Photo by Terje Sollie on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 450 tandpetare

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Kram på er🤗Hoppas att denna dag blir så bra som möjligt❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s