Inte mycket skrivande idag

Fredag morgon, 20 november 2020 – tyvärr är tvättstugan upptagen hela dagen, jag har bokat i morgon bitti. Bytt lakan igen… Jan är orolig, i natt ville han gå upp vid tvåtiden, därefter runt sex, jag somnade just inte om. Klev upp och gjorde frukost vid åtta. Nu sitter han rakad, duschad och klädd i sin stol och sover.

Plastdunkarna med vatten väntar vid dörren. Jag får hämta bilen och försöka ställa den precis utanför porten för att orka få in dunkarna. Dumt köp, den stora är för stor, orkar bara flytta den om den är halvfull. Vatten är tungt. Alltid lär man sig något.

Solen visar mig att lägenheten behöver städas. Och datorskärmen dammas av.

Efter lunch åkte jag ut till landet med vatten och lite proviant till sonens vistelse där. Hamnade mitt i en bilkö där första bilen körde i 50 och bromsade i varje kurva – fick skynda mig upp med det som skulle upp till huset, och skynda mig ner, och köra så fort det gick (blev inte stoppad, och slapp långsamma bilförare) – hade fem minuter till godo när jag rasslade in på verkstaden för däcksbytet. Receptionisten sade vänligt att jag såg stressad ut…

Nu är jag hemma igen, och pustar ut. Och någon sorts middag blir det nog så småningom. Just nu får fetaost och oliver duga som ”förrätt”. I morgon kanske löksoppa, det var länge sedan. Tips från vän på Facebook. Jag köpte en påse lök idag, och insåg när jag kom hem att det gjorde jag även tidigare i veckan.

Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte mycket skrivande idag

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Hoppas att ni får en fin hell, du och Jan!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack vännen – har sparat ditt inlägg ur Vårmörker, vill läsa när jag kan läsa ”på riktigt” – just nu är jag lite för trött

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s