Kontakt

Just för ögonblicket har jag inget jag ”måste” göra. Ont i axlarna, de har nog varit onödigt spända de senaste dagarna, är det säkert fortfarande. Jag försöker få dem att slappna av medvetet, men glömmer för lätt. Den lilla tvätten är undanplockad. Jag har mat över från igår, behöver alltså inte laga något. Biblioteket är stängt så dit kan jag inte gå. Vill helst inte ut mera idag ändå.

Visst kunde jag städa här, det behövs alltid. Torka ur skåp, dra fram spisen, dammsuga och torka alla golv. Tvätta fönstren, åtminstone på insidan. Ids inte. Kanske i morgon.

Jag skulle kunna göra som ena syrran, lägga mig på sängen och blunda en halvtimme. Men jag fixar inte sådant, om jag somnar så sover jag för länge och vaknar elak. Nu är det ju bara jag hemma, så det skulle inte göra någon annan än mig illa. Men det gör faktiskt ont. Så det vill jag inte.

Är så trött på mitt hår att jag snart tar saxen och kapar rakt av – men då skulle jag nog se värre ut än jag redan gör. Ska ringa min frissa i morgon och höra om hon kan klippa coronasäkert.

Ett samtal från en gammal vän gladde mig idag, liksom hans hustrus läsande av bloggen. Och sedan jag kommit på att slå på högtalaren hör jag oftast vad som sägs. Det var gott. Själv är jag urdålig på att ringa upp någon, har ofta förr tänkt att jag nog stör… Det gör jag kanske inte längre, men är ändå seg. Hörseln spelar roll, eller snarare bristen på.

När jag ringer till den nya avdelningen på Danderyd svarar en undersköterska – men hon kan/får inte uttala sig om hur Jan mår. Hon bekräftar att han finns där, och ska hämta ansvariga sköterskan. Sedan händer ingenting. Drar slutsatsen att den ansvariga har viktiga saker för sig. Får ringa igen senare.

Har också pratat med sönerna, och berättat det lilla jag vet om Jan just nu.

Nyss fick jag kontakt med sköterskan på nya avdelningen. Jan satt och åt med god aptit, och när jag bad henne hälsa till Jan från mig kunde jag höra hans röst, även om det inte gick att höra vad han sade. Hon var bra att prata med, han lät lite glad, och nu väntar han på rehab och geriatrik, om det blir Jakobsberg visste hon inte. Han är väl omhändertagen och har nog hämtat sig lite efter allt stök de senaste dagarna. Jag är lugnare än jag varit. Och välsignar sjukhuspersonal som orkar bry sig och orkar glädjas åt en hälsning till en patient. Och framföra den så att jag vet att det blir gjort.

Nu gör jag kväll.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kontakt

 1. Ulrika skriver:

  Då hoppas jag att du kan somna lite lugnare i sinnet. Har tänkt på dig hela dagen och inte för att hjälper dig ett enda dugg. Kanske kan det vända nu, litegrann, tillräckligt för att du ska få lite ro. Du janske borde skriva en bok igen. En om att ta hand om varann när krämporna överskuggar viljan till kärlek. Du skriver så uppriktigt att det berör på riktigt. ❤️

  Gillad av 1 person

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack min vän – jag är lugnare, och trevar mig fram i min nya ”ensamhet”, det är ovant att enbart försöka ta hand om mig! Jag blir glad och tacksam över dina ord, och önskar dig en fin torsdag!

   Gilla

 2. lenaikista skriver:

  Så skönt att höra. Jag har faktiskt tänkt på dig – glömmer aldrig den hemska väntan på besked när min man (80+) opererats. Operationen drog ut på tiden. ”Vad betyder det?” 😨, etc etc., tankarna gick runt runt, sova var inte att tänka på. Och då behövde jag inte vänta så länge som du – möjligen f a det var alldeles före pandemin.
  (PS: Allt gick bra.)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s