Från lördag till söndag

Lördag 28 november 2020 – Halv två tycker jag att jag väntat tillräckligt på besked om var Jan finns. Ringer upp, får veta att han är kvar på avdelningen och att sköterskan ringer tillbaka om en liten stund. Så jag väntar. Som vanligt.

Hon ringde efter en stund, och berättade att Jan inte vill äta och dricka, eller ta sin medicin. Han är trött, och får dropp med paracetamol. Säger att han inte har ont. ”Han är med, men trött.” Hon skulle ringa till geriatriken och höra om de har någon plats för honom, annars får han stanna på avdelningen också i natt. Vi ska höras i morgon.

Jag är också trött.

Kommer fortfarande inte in på FB. Och inte på Avasts support. Skit. Känner mig dessutom snuvig.

Är inte hungrig, men inser att jag bör äta något, så småningom. Har Thai-mat i frysen. Det blir middag.

Just nu har jag plockat fram en bok ur bokhyllorna, Sista beviset av John Matthews. Tror mig inte ha läst den, det är en kriminalroman. Kanske kan jag läsa den i brist på annat. Kollade idag, men biblioteket var fortfarande stängt. Klockan är snart fem på eftermiddagen, det är svart utanför fönstren. Vedspisen brinner snällt. Och ljusen på köksbordet. Försökte mig på en nyklippt selfie för några timmar sedan, men ser så himla tråkig ut att jag vägrar lägga ut bilden. Sedesam page… Trist. Har lust att ta hårlöddret och rufsa till alltihop – om det bara inte vore så att sängkläderna bleve kladdiga.

I morgon ska jag byta lakan i min säng, Jans är klar och renbäddad. Tvätten får följa med till Sundbyberg när jag åker dit. Beror på besked från Danderyd.

Har talat med yngste sonen som är noga med att höra efter hur det är med pappa. Sonen åker från landet i morgon, strängeligen tillsagd att diska, städa och ställa ut soptunnan. (Så hoppas vi att räv och grävling ger sjutton i att välta tunnan och riva sönder alla soppåsar.)

Men den där kriminalboken vill jag inte läsa, handlar om en mördare som dödar barn. Den åker in i bokhyllan igen.

Ut Yvonne Roberts, the trouble with single women. Huvudpersonen inser att en framtid med den man som har alla sina sockor i par, utan mankemang, i låda  – den framtiden är ogörlig. Kanske ids jag läsa något i den boken. Har säkert läst den förr, men glömt. Verkar vara lättglömd. Kvart i sex, jag har ätit thaimaten, tveksamt okej.

Det här med att jag inte kan komma in på FB, betyder det att mitt konto är hackat?

Söndag 29 november 2020 – svaret är förmodligen ja. Nu har jag lyckats ta mig in på FB igen – fråga mig inte hur – och bytt lösenord där, liksom för e-posten. Trist detta. Avast rapporterar spårningsförsök stup i kvarten, men det är kanske bättre än inte.

Inga nyheter om Jan, hoppas han är piggare idag och äter och tar sina mediciner. Jag ska ringa om sjukhuset inte ringer, men inte förrän efter lunch. Klockan är nu kvart i elva, hela morgonen har använts för att komma åt FB. Fika nu.

Tar fram några egenhändigt tillverkade tunnpannkakor ur frysen, med äppelklyftor till blir det lagom middag för mig idag. Har just ingen lust med någonting, men har bäddat om min säng med sköna nya flanellakan. Kollat elmätaren, tagit in lite mera ved. Flyttat soffan på altanen så att den står vält mot bordet undan den snö som kommer någon gång. Och skvätt lite vatten på blomster och kryddor i fönstren.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s