Mera söndag utan nyheter

Ännu är det första advent, en stjärna lyser i mitt fönster, och ljusen är tända på köksbordet, adventsstaken har åkt ut för länge sedan. Har hängt upp en stjärna i Sundbyberg också, ifall vi skulle ha varit där idag. Det är vi inte. Jan är kvar på sjukhuset, jag orkar inte ringa och fråga igen. Det innebär att jag får bestämma mig för att han fått stanna på avdelningen och att han mår tillräckligt bra för att de inte ska larma mig.

Ger upp läsandet av the problem with single women. Eldar i spisen. Nyser och snyter mig. Bestämmer mig här också, det är en vanlig förkylning och ingenting annat.

Via FB kom jag in på Avast´s FB-sida. Där beklagar man att supporten haft problem och är stängd. Vore det inte en bra idé att berätta det på den officiella sidan? Innan man hinner leta rätt på alla siffror och skriva in allt som ska till för att få ett svar? Trött på Avast. Jag har råkat köpa ett program jag redan har – och vill ha tillbaka pengarna. Tycker det är dålig stil att erbjuda program man redan prenumererar på – och jag medger att jag är slarvig. Men de borde veta att jag har det jag nu köper igen. Det borde för all del jag också.

Här har inte bakats vare sig pepparkakor eller saffransbullar. Och nyss tänkte jag en närmast hädisk tanke – så skönt att faktiskt inte ha några julförväntningar på sig. De senaste åren har son och sonhustru stått för julandet, så mitt och Jans bidrag har varit minimalt. Men det är ändå skönt att kunna låta bli med gott samvete. Om Jan kommer hem och mår bra så köper vi färdig julmat någonstans ifrån, kanske jag gör en Jansson, lägger möjligen in lite sill eller gör en gubbröra (förmodligen det senare, enklare). Och så får det vara bra. Någon nubbe blir det inte, tråkigt att dricka just nubbe ensam.

När klockan är fyra har jag ätit upp mina tre middagspannkakor, med äppleklyftor. Gott, men lite väl tidig middag. Får se om jag får matlust igen i kväll. Är inte orolig, det finns diverse i frysen. Vad ska jag annars roa mig med en ensam söndag som den här?

På syrrans rekommendation försökte jag läsa Lena Anderssons krönika i SvD igår – om litteratur. Jag kunde inte läsa hela, den var stängd – och det var lika bra, bara hennes pretentiösa användning av ett ord som förfrämligande” (av litteraturen) räckte för min del. Jag låter mina fördomar ligga kvar där de ligger.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mera söndag utan nyheter

 1. bergalott skriver:

  Hallojs i ensamheten. Här finns ingenting heller som påminner om att julen närmar sig. Advent lyser inte någonstans inom mina väggar och ligger så bra där det ligger i källarförrådet.
  Ätit har jag inte heller gjort kom jag på när jag läser din blogg. Bamse har fått, så du vet.
  Kram på dig och passa på att nollställa din utschasade kropp. ❤ ❤ ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Vännen, sitter och svär över att det här inlägget inte låter sig delas på FB. Då får det väl vara så – ät något du också, det behöver du! Kram

  Gillad av 1 person

  • bergalott skriver:

   Funderat lite över din hädiska tanke om julen 😀
   Gick in och googlade lite och fann det här.
   Även i våra dagar väcks då och då förslag för att återinföra straff för hädelse. riksdagsledamoten Tuve Skånberg (kd) har skrivit en motion om att göra detta, som dock inte bifölls.[2]
   Nu gäller det förstås inte pepparkakor och saffransbullar 😀
   Puss ❤

   Gillad av 1 person

 3. Nina skriver:

  Ingen jul i sikte här heller. Och kom på i lördags först att det är advent nu. I fönstret står en vit stjärna på fot. Men den står där året om. Tänder stearinljus – mest för att få det lite varmare här. Nä nu ljög jag, det är mysigt med tända ljus. Också.
  Plockade ner gardinerna i de fönster som har persienner. Även de tunna röda i sovrumsdelen. Ämnar inte hänga upp några igen. Och blev påmind nu om att sätta upp persiennen i det fjärde fönstret också och ta bort de säkerligen nu mycket dammiga gardinerna som hänger där. Kommer jag att vara så flitig idag?
  Jul???

  Kram på dig, passa på att vila och sova ut ordentligt. Var rädd om dig! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s