Covid19

30 november 2020 – en domherre och en trädkrypare är sällsynta gäster i trädet utanför mitt köksfönster.

Talade för en dryg timme sedan med en läkare på Danderyd. Jan har smittats med covid19, oklart var. Han har feber, hostar och är trött. Får de mediciner han kan behöva. Jag ringde till vårdcentralen här i Norrtälje och fick komma direkt för test. Nu är jag hemma igen, har inga symtom, känner mig möjligen en aning snuvig.

Jan och jag har inte träffats sedan tisdag förra veckan, då han togs in på Danderyd för sin operation. Jan har inte träffat några annat än mig (och sjukhuspersonal), jag har inte träffat andra människor, hårfrissan i fredags är enda undantaget. Får ringa henne om jag visar mig vara smittad också. Både Jan och jag var på vårdcentralen i Sundbyberg 18 november och fick influensaspruta, Jan fick fotvård där samma dag.

Det sista han sade när vi skildes åt var ”jag längtar efter dig”. Låt det inte vara det sista.

Nu får jag köra stenhård isolering tills jag får besked. Frysen är välfylld.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Covid19

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  KRAMAR❤️Tänker på dig, på er, och hoppas och ska be för det bästa. Förkylt här med, maken tittar med jämna mellanrum in på nätet och försöker boka test för oss.

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Skit! Inga roliga besked du kommer med. 😦 Ska det inte få vara nog någon gång? Din börda är tung ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Men nej … som om det inte räckte ändå! Hoppas verkligen att du klarat dig från smitta och hoppas att Jans variant är av det lindriga slaget. Kram!

  Gilla

 4. margreta börjesson skriver:

  Tack min vän – hoppas som du. Kram!

  Gilla

 5. lenaikista skriver:

  Fattades bara det. Nu får du får ta hand om dig själv på bästa sätt, han får ju den bästa vården där han är. Tänker på er.

  Gilla

 6. uppsalaewa skriver:

  Jag hoppas på det allra bästa. Håller tummarna och tänker på er båda.

  Gilla

 7. Viveka Roger skriver:

  Nej o nej! Jag blir helt bestört o ledsen för din o er skull. O som du kämpar o kämpar Margareta! Måtte det gå vägen o att du snart har Jan hemma igen. Tänker på dig och skickar dig de varmaste kramar 🥰🥰🥰🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s