Alldeles nyss

Tisdag 1 december 2020 – jag mår fortfarande bra, vet ingenting om hur Jan mår. Väntar på att sjukhuset ska ringa, samtidigt som jag är rädd för vad jag ska få veta.

Nu är det konkurrens om fågelfröna, ett domherrepar, steglitsor, trädkrypare, nötväcka, blåmes och talgoxe. Gulsparv? Jag blir glad av att se dem. Har bäddat, diskat och klätt på mig när klockan strax är tio. Det blir snart fika. Eller, det blir inte – jag gör.

Omtanke från många FB-vänner gläder mig.

Jag läser lite, lägger ifrån mig boken, stoppar ved i spisen, läser lite igen. Rastlös. Flyttar återstående fågelfrön från plastbacken som möss börjat gnaga på, till en stor rostfri brödburk. Den tar de sig inte in i. Mössen får äta sina frön från marken utomhus. Jag fyller på den tomma automaten vid trappen. Vankar runt lite. Dricker vatten. Skriver ut det jag skrev i november. När jag väl kommer ihåg att sätta sladden från skrivaren i datorn…

Kusin Lena ringer från Avesta, och grannen på landet, Sonja. Och yngste sonen och syrran tidigt i morse. Jag har inga nyheter för någon av dem. Det är många som tänker på Jan. Till slut, halv två, ringer jag till sjukhuset. Han har flyttat till en annan avdelning och jag får tag på sköterskan där. Nyss hade han ingen feber när de kollade, men ”han är väldigt trött. Vi får ta en dag i taget”. Ingen feber borde väl vara bra?  Jag vet just nu varken upp eller ner. Men försöker få mig att slappna av, ett ögonblick i sänder.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alldeles nyss

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    KRAM, tänker på er❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s