Än är klockan bara sju

Senare torsdagskväll, 3 december 2020. Jävla corona. Alla gamla och sjuka som nu dör utan sina anhöriga. Jan lever ännu och är omgiven av kompetenta människor, de kollar hans blods syrsättning igen senare i kväll – men han är ändå ensam där på sjukhuset. Och det är jag också, förmodligen frisk, härhemma. Ingen av oss kan trösta den andra, ingen kan försöka följa den andra så långt det bara är möjligt i livet. Jag kan bara göra det i tanken. Det är plågsamt.

Jag försöker prata med mig, säger mig att han ju är 85 år i jul och har varit frisk länge, haft ett långt och mesta tiden gott liv. Hans demens och hjärtbesvär är relativt nytillkomna, liksom förändringen i urinblåsan. Ingen vet hur plågad han är av att inte förstå vad som händer, inte minnas hur det var igår. Sjukhusmiljön är säkerligen förvirrande för en frisk människa, än mera för honom. Alla hans rutiner är borta, han känner inte igen just någonting. Han får ingen risifrutti till lunch. Inget alkoholfritt rosévin med salami på eftermiddagen. Främmande människor, många människor.

Jag försöker få mig att tro att han trots allt är på den bästa plats han kan vara just nu. Jag tror mig inte. Mitt största problem är att jag inte är där han är. Och varken här eller där kan jag göra någonting som ändrar någonting.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Än är klockan bara sju

  1. Angeli skriver:

    Kramar om..

    Gillad av 1 person

  2. Git skriver:

    ❤ ❤ ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s