Här igen

Jag tänker på hustrun till den iranske läkaren som hotas av avrättning i Iran. Vilket helvete de båda lever i sedan lång tid. Och här sitter jag och tycker synd om mig och Jan, och våndas idag igen. Igår gav jag mig en viss respit, och gladdes åt att han var stabil. Idag är jag rädd igen. Vad som helst kan hända och på något sätt ska jag vara beredd på det.

Undrar om Jan vet om hur sjuk han är? Han säger sig ju inte ha ont, men vill inte äta idag, han har inte svårt att andas, kanske lite ytliga andetag – och därmed för låg syrsättning i blodet. Något som tydligen är vanligt vid covid19. Kanske slipper han veta?

Äter middag tidigt. Nu väntar jag på att klockan ska bli fem så att jag kan ringa sjukhuset igen, och prata med sköterskan. Jag kryper ur skinnet. Hon ringer upp när hon är klar med patienten, hälsar en kollega. De har mer än fullt upp, och ska behöva prata med oroliga anhöriga också. Jag väntar igen.

Fixar inga sudoku idag, det blir bara fel. Mitt fokus är annanstans, om det alls är.

Sköterskan ringer och vi pratar en stund; Jan äter inte idag, han får en anti-virusmedicin, och han får stanna där han är – eftersom Jakobsberg inte tar emot honom när han får den medicinen. (Det förstod jag inte men brydde mig inte om.) Sköterskan kan inte riktigt kommunicera med honom, han svarar just inte. Jag försöker säga att man måste ta det långsamt – hon talar fort och bestämt – men ger upp. De gör vad de kan. Hoppas det räcker. Och de ringer om något drastiskt händer. Så att jag åtminstone är underrättad, något annat kan ju inte ske. Jag får inte komma dit.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Här igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s