Lite till

Lördag fortfarande – det är konstigt hur en människa, jag, fungerar. Nu när jag har pratat med sjukhuset, grinat för att jag inte får besöka Jan, fått veta att han är dålig och kanske inte klarar sjukdomen – då är jag ”ledig”. Då kan jag i alla fall få mig att tro att jag kan koppla bort Jan och covid19 för kvällen. Då väntar jag inte längre på att kunna ringa till sjukhuset, eller på att de ska ringa.

Vilken tur att det finns diverse försvarsmekanismer att ta till när verkligheten blir alltför påfrestande. Men utmattad är jag ändå. Och Jan: ”ge f-n i att dö i natt Jag får börja tjata på dig igen, häng kvar, ge inte upp nu. Nu vill jag faktiskt se dig levande igen. Om du så ska dö strax därefter.”

Konstigt hur jag och Jan (och de våra, och alla andra) plötsligt lever i en verklighet som vi inte har några referensramar till. Vi vet inte vad vi ska vänta oss, vi har inte varit här förut. Liksom de flesta av människorna omkring oss. Vi förstår inte. Vi blir rädda när vi inte längre kan föreställa oss någon trygghet. Vi trodde vi visste hur livet skulle vara, hur döden skulle bli, någon gång längre fram. Inte nu. Och så är vi där. Nära den egna döden, nära våra käras död. Mångas död.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lite till

 1. bergalott skriver:

  Nu är jag lite upprörd och har frågat mig i flera dagar varför du inte får ditt testsvar om du bär på viruset. Varför tas det inte hänsyn att DU behöver det – OM NÅGON ?
  För visst skulle du kunna åka till Jan om du är friskförklara? Eller?
  Bir inte riktigt klok i frågan. Ni har levt ihop dag och natt under en låååång tid och du har vårdat och skött om honom i nära kontakt, så varför skulle det negligeras?
  Förlåt om jag river upp, men jag måste få en förklaring. Alltihop verkar vanvettigt – att inte du kan få komma till honom.
  ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack vännen min, förklaringen är att jag kan vara en risk för både personal och sjuka – innan jag fått ett negativt testsvar får jag inte komma dit. Idag åker Erik, äldste sonen dit och jag har pratat med Sofia. Hon säger som jag, personalen är underbar. Jag väntar, har just kollat 1177, men förstås inget svar idag söndag heller. Kram på dig

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s