Idag, so far

Ännu en grå morgon. Ljusen på köksbordet hjälper lite, fåglarna får mera frön och far som tättingar runt automaterna vid trappen. Som får sopas senare idag. Jag har ätit frukost, och tänt vedspisen, bäddat sängen. Sitter i morgonrocken och försöker skriva, försöker hålla oron stången. (Konstigt uttryck.)

Jag är glad och tacksam över att Sofia åkte till sjukhuset igår kväll. Jan var tydligen mycket trött. Och sköterskan berättade tidigare att han fått ”lite morfin” för att lugna andningen. När jag kommenterade ”så tar man död på dem också” höll hon med… Jag fortsätter tro att de gör vad de kan för att han inte ska lida. De är medkännande människor och proffs. Men jag är fortsatt ledsen över att inte få komma till sjukhuset. Bra att sonen åker dit idag.

Har duschat och tvättat håret, men tänker inte klä på mig. När min värld är onormal, blir jag det också. Får påminnelse från Postnord om uthämtat paket. Nu en kopp kaffe, och en kubb som är ännu torrare idag.

Läste om någons köttbullar på Facebook, jag förbereder köttfärsen för köttbullar – har inte gjort sådana på år och dag. Hämtar in ved, iklädd morgonrock när klockan är kvart över tolv. Sätter nya ljus i stakarna. Såg en stund på SVTplay om finska surfande ungdomar på Bali. Tröttnade. Försöker nu läsa lite.

Jag noterar hur jag tappar ord, och ibland är på väg någonstans utan att komma ihåg vad jag skulle göra där. (Enbart än så länge inom huset.) Just nu försöker jag komma ihåg vad den där fågeln heter, som är lite röd och svart på huvudet och även var här igår. Då visste jag, nu är det borta. Steglits, som tur är har jag en fågelbok i köket. Hjärnan är ockuperad, också när jag inte upplever att jag medvetet tänker på Jan.

Har just talat med Sofia, ”det var jobbigt, men personalen är fantastisk, särskilt hans sköterska, hon var underbar”. Hon åker nog inte dit idag igen. Men jag hoppas på Erik, kanske hans fru också.

Onormalt tidig middag idag också, nyss. Köttbullar och hemkokta bruna bönor. Nästan gott. Och så har jag hängt tvätten jag glömt bort. Julstjärnan börjar fälla blad. För varmt i köket? Flyttar den till ett svalare rum. Själv sitter jag kvar i köket.

Steglits (Carduelis Carduelis) - P2-fågeln | Sveriges Radio
Steglits lånad från nätet

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s