Jan mår (nog) bättre idag

Klockan är fyra, det är svart utanför fönstren. Jag har talat med Sofia idag. Annars har telefonen varit tyst.

Nu börjar det krypa i mig. Hoppas sonen är hos sin pappa, hoppas sonen ringer mig. Jag vill veta hur det är med Jan. Och jag vill inte ringa sjukhuset. Vedspisen får lite omvårdnad, lite röra runt med spiskroken och ett mindre vedträ in. Det är nära åtta grader ute fortfarande. Märklig vinter, också.

Vill ha godis, har inget. Glass, men glass vill jag inte ha. Är nog bara ett uttryck för min vånda. Plötsligt ser ordet uttryck konstigt ut, det stavas väl med två t? Ena syrran ringde just.

Sonen ringer, han får inte komma på besök. Generellt besöksförbud gäller.

Jan är så pass mycket bättre än igår – och därmed inga besök… Absurt. Men bra, Jan har ätit idag och den sköterskan som sett honom hela helgen kunde säga att han är markant bättre. Fortfarande förmodligen dålig, men kanske ändå mera ”stabilt dålig” än tidigare. Jag ringer inte idag. Nu ska jag försöka koppla av. Men först ska jag prata med yngste sonen och med syrran.

Photo by Darshak Pandya on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jan mår (nog) bättre idag

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Vad skönt att höra😊❤️Hoppas på det bästa! KRAM!

  Gilla

 2. Ulrika Redington skriver:

  ❤️ Visst är det märkligt att stress får oss att tappa det mest självklara. Som hur ett ord stavas. Eller i vilken ordning man gör en rosett. Det blir bra. På ett eller annat vis så överlever du detta också.

  Gilla

 3. Fredrik i EU skriver:

  Du ser, Margareta, Håll i och håll ut. Jag vet, det ÄR svårt och tungt. MEN ge inte tappt. DE är duktiga på att kurera Covid nu. Det kan man läsa sig till.
  Jag vill inte förringa situationen på något sätt, men jag upplever att även om många fler smittas igen, så tycks det går att hantera på ett annat sätt än tidigare, och färre relativt sett, får betala med sina liv. Jag tänker på er, och tror att det kommer att gå bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s