Igår kväll

Klockan är bara nätt och jämnt sex på eftermiddagen. För tidigt att gå och lägga mig, i ett fåfängt försök att glömma min verklighet, och Jans. Så jag sitter här, jag skriver någonting. Jag dricker snart ur mitt vinglas, vitt idag till rökt lax och färdigköpt potatisgratäng, påbättrad med ost.

Jag försöker andas vettigt, jag vill inte snurra iväg i overkliga fantasier om hur Jan har det. Jag vill bara tro att han har det så bra som det är möjligt, nu. Jag tar en Dumle-kola till och slänger in påsen i kylen. Vill inte ha flera. Spisen brinner, ljusen på köksbordet likaså. Det är varmt och gott i köket. Ute är det nätt två grader varmt. Ställer inte ut soptunnorna, tror det var bara en vecka sedan de tömdes. Vet inte, vet inte mycket just nu. Har idag talat med syrrorna, sönerna och sondottern, och grannen på landet. Plus doktorn på Danderyd. Och Jan, inombords.

Jag och Jan har kärleksfulla människor omkring oss.

Nu är klockan kvart i nio, jag har sett en tämligen sentimental film med Shirley McLaine och en manlig skådis som jag känner igen, men glömt namnet på. Det tog någon dryg timme, tacksam. Orkade inte se The wife. Den gjorde ont från början. Den andra filmen var snällt förutsägbar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s