Jans födelsedag

Din födelsedag idag, Jan. 85 år. Din dödsannons kommer förmodligen in i DN på julafton. Erik har ordnat allt. I natt, när jag inte sov, hade jag helt klart för mig vad jag skulle säga på din begravning, till dig och till oss. Idag är det borta – men jag tror att jag hittar orden igen. Du lär inte bry dig, det jag vill göra är ge dina barn och barnbarn glimtar från ditt och vårt liv. Och jag vill berätta om din absoluta pålitlighet, hur du alltid fanns för oss när det behövdes, utan stora eller många ord.

Jag är tämligen labil, ledsen eller arg. Lite glad när solen visade sig, som alldeles nyss, ett ögonblick. Mest är jag ändå lättad över att du – och vi – slapp uppleva att du inte kunde fortsätta bo hemma. Lättad över att du slapp komma till ett mer eller mindre ”bra” boende utanför ditt hem.

Nu mulnar himlen, någon sorts nederbörd på väg. Det blåser. Askhinken får stå kvar på trappen till i morgon. Inga fåglar idag vid fröautomaten, trots att den är påfylld.

En bild från när Jans syster och bror, och brorsbarn besökte oss på landet

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jans födelsedag

 1. bergalott skriver:

  Å, vilken gosig gubbe som du har fått äran att förvalta under dina vingar. ❤
  Min dotter fyller också år idag. Varit till henne med blomma. Alltid påstått att hon kom med ljuset, och för somliga med samma datum är det helt klart att de gör så. ❤ ❤ ❤

  Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  KRAM❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s